Yleinen

Näin osallistut Prideen

Partio kuuluu kaikille ja siksi Suomen Partiolaiset toimii tänäkin vuonna kansallisen Helsinki Priden yhteistyökumppanina. Pride on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma ja siksi onkin tärkeää, että me partiolaiset teemme näkyväksi sen, että partio on harrastus kaikille.

Suomen Partiolaiset haluaa rohkaista niin lippukuntia kuin yksittäisiäkin partiolaisia osallistumaan oman kaupunkinsa, kuntansa tai lähialueensa Pride-tapahtumiin, joten tässä tiivis tietopaketti siitä, miten voi yksin tai porukalla lähteä Prideen!

  1. Kerää omasta lippukunnastasi porukka, joka on halukas lähtemään. Muista, että aina on okei myös mennä yksin – voit hyvinkin törmätä muihin partiolaisiin Pridessa!
  2. Voitte lippukuntanne johtajiston kesken miettiä, miten juuri teidän lippukuntanne voisi näkyä oman alueenne Pridessa!
  3. Jokaisella Pride-tapahtumalla on omat somekanavansa ja nettisivunsa, joista löytyy kaikki tarvittava info juuri kyseisestä tapahtumasta: missä ja milloin pitää olla.
  4. Partsahuivit kaulaan, omaan identiteettiisi sopiva lippu käteen, hyvät eväät reppuun, säänmukainen varustus mukaan ja menoksi!
  5. Pride-kulkueen jälkeen on mukava jäädä kulkueen päättävään puistojuhlaan, jonne voi levittää piknik-viltin ja nauttia kesäpäivästä. Voitte lippukuntanne porukalla kutsua ihmisiä leikkimään esimerkiksi ponileikkiä ja tehdä näkyväksi sitä, että te partiolaisina olette paikalla tukemassa ja juhlistamassa ihmisoikeuksia.
  6. Lopuksi kaikkein tärkein: pitäkää hauskaa ja levittäkää sitä hauskuutta ympärillenne!

Pridea vietetään eri puolella Suomea ympäri vuoden. Ajantasainen listaus Pride-tapahtumista löytyy Setan sivuilta.