Yleinen Pestien tuki

Parempaa pestaamista sopivilla työkaluilla

Pestaaja on erittäin tärkeässä roolissa, kun puhutaan pestatun viihtymisestä. Pestaaja on pestatun lähin tuki ja kannustaja. Pestaajankaan ei tarvitse toimia ilman työkaluja! Tässä blogijutussa pääset tutustumaan Pestin perusteet –verkkokoulutukseen sekä pestikeskusteluissa käytettäviin pestipelikortteihin.

Moodlesta löytyvä Pestin perusteet -koulutus on sinulle, joka haluat virkistää muistiasi tai perehtyä uutena pestiasioihin. Koulutuksen kohderyhmää ovat kaikki, joiden partiopestiin kuuluu pestiin pestaaminen. Kun tunnet pestijärjestelmän, on sitä helpompi ja luontevampi myös soveltaa erilaisiin tilanteisiin. Tämän verkkopaketin jälkeen et enää ihmettele mitä pestaamiseen kuuluukaan ja kiittämiseenkin löytyy ideoita valmiina takataskusta!

Siirry Pestin perusteet Moodle-koulutukseen tästä (linkki aukeaa uuteen välilehteen ja vaatii PartioID-kirjautumisen Moodleen).

“Pesti on kuin piilossa oleva toimimisen tukiranka. Tukirangan ympärille kiinnittyy pestikuvaus ja pestikeskustelu.”

Sujuvia pestikeskusteluita pestipelikorttien avulla

Pestikeskusteluiden tueksi löytyy niin pestikeskustelulomakkeet kuin pestipelikortteja. Nämä ovat oiva apu keskusteluihin! Pestissä toimimiseen kuuluu kolme pestikeskustelua: aloitus-, väli- ja päätöspestikeskustelu. Jokaisella pestikeskustelulla on oma tehtävänsä eikä yhtäkään keskustelua kannata jättää välistä.

Pestikeskustelu kannattaa käydä pestaajalle ja pestatulle sopivalla tavalla: kololla istuen, metsässä kävellen tai vaikkapa teamsissä. Rentoutta pestikeskusteluun tuovat pestipelikortit. Jokaisessa pelikortissa on yksi kysymys ja kysymykset on jaettu maittain aloitus-, väli- ja päätöspestikeskusteluihin. Osa kysymyksistä on käytettävä kaikissa keskusteluista ja pakasta löytyy myös keskusteluita vauhdittavia valttikortteja. Kysy pestipelikorteista lippukunnastasi, lippukunnastasi vastaavalta järjestökoordinaattorilta tai toiminnanalasi työntekijältä. Pestikeskustelulomakkeet ja muut pestaamisen tukimateriaalit löydät tältä verkkosivulta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Käytiinpä pestikeskustelu missä tahansa ja pestipelikorteilla tai ilman, sopikaa yhdessä, miten ja minne keskustelun pääkohdat kirjataan muistiin.

Pestaamisen iloa!