50 nuorta valmistui Value Based Leadership –koulutuksesta

Ensimmäiset 50 nuorta johtajaa valmistui tänään Suomen Value Based Leadership -koulutusohjelmasta. Diplomit jakoi tasavallan presidentti, Suomen Partiolaisten suojelija Sauli Niinistö Espoon Hanasaaressa järjestetyssä diplomiseremoniassa. Ruotsista lähtöisin olevan suositun koulutuksen tavoitteena on kouluttaa seuraavien vuosien aikana Suomeen tuhat nuorta johtajaa.

Johtajuus pohjautuu itsetuntemukseen ja monimuotoisuuden ymmärtämiseen

Value Based Leadership (VBL) on vuonna 2017 Suomessa käynnistetty kokemusperäinen johtajuuskoulutus 20–29-vuotiaille. VBL-koulutus kehittää itsetuntemusta ja ihmisten välisten erojen ymmärtämistä johtajuuden perustana. Koulutukseen voivat hakea eri järjestöissä vapaaehtoistyönään johtamistehtävässä toimivat nuoret. VBL-koulutusohjelman tähtäin on korkealla: seuraavien vuosien aikana VBL:sta muodostuu Suomen tunnetuin nuorten johtajien koulutus.

”VBL luo Suomeen lisää arvoja ja monimuotoisuutta ymmärtäviä johtajia, sukupolvelta toiselle siirtyviä johtajuusoivalluksia, vapaaehtoistoiminnassa opitun johtajuuden ymmärrystä ja arvostusta sekä sektorien välistä johtajuuskeskustelua.  VBL on nuorelle ainutlaatuinen mahdollisuus kasvaa – ei vain johtajana, vaan myös ihmisenä. Moni on antanut palautetta, että VBL on paras johtajuuskoulutus, mihin on koskaan osallistunut”, toteaa viime vuonna VBL-koulutuksen fasilitaattorina toiminut Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola.

Koulutukseen mallia Ruotsista

VBL sai alkunsa Ruotsin kuninkaan säätiön ja Ruotsin partiolaisten yhteistyöstä, jotka ovat järjestäneet koulutusta menestyksekkäästi jo kymmenen vuoden ajan. Noin 80 suomalaista on aiemmin osallistunut Ruotsissa järjestetyille yhteiskursseille.

Suomessa ensimmäiset Value Based Leadership -koulutukset järjestettiin vuonna 2017. Vaikka Suomen Partiolaiset toimivat koulutuksen järjestäjinä, koulutukseen voivat hakea muidenkin järjestöjen vapaaehtoistoiminnan johtajat. Tähän mennessä Suomen VBL-koulutukseen on osallistunut nuoria jo lähes 40 eri järjestöstä. Kurssin hakijamäärät kertovat, että kovatasoiselle nuorten johtajuuskoulutukselle on Suomessa kysyntää. Aiemmin Ruotsissa kouluttautuneista nuorista monet ovat koulutuksesta tehdyn vaikuttavuuskyselyn mukaan hyötyneet kurssista merkittävästi.

VBL-koulutusten järjestämiseen etsitään jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita. VBL tarjoaakin yrityksille mahdollisuuden profiloitua nuorten johtajien tukijoina.
Lue Value Based Leadership -koulutuksesta lisää täältä.

Lue tasavallan presidentin kanslian uutinen tilaisuudesta. Katso kuvia tilaisuudesta.

 Kuvassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö kättelee VBL-koulutuksesta valmistunutta