Adventtikalenteri ilahduttaa myös presidenttiperheen joulussa

Suomen Partiolaiset veivät torstaina 30.11. partiolaisten perinteisen joulutervehdyksen Mäntyniemeen. Okko Lausmaa Riihiveikoista sekä Vendla Hölttä Tre Björkar -lippukunnasta luovuttivat adventtikalenterin tohtori Jenni Haukiolle.

Kalenterin luovutus Mäntyniemeen on jo pitkä perinne.

Jenni Haukio ihasteli kalenterin tämän vuoden kuvitusta ja kalenterin pitkää historiaa.

”Partiolaisten adventtikalenteri on jo suorastaan kansallinen instituutio, joka löytyy joka vuosi todella monen kodin seinältä. Myös meidän perheellemme kalenteri on tärkeä osa joulun odotusta. On hienoa, että kaiken digitaalisen keskellä on säilynyt jotakin tällaista perinteistä ja pysyvää”, Jenni Haukio kiitteli.

Adventtikalenterin kuvaa täydentää myös neliosainen joulutarina, jonka uusi osa julkaistaan joka adventtisunnuntai. Myös Mäntyniemessä aiotaan kuunnella tarinaa.

Vendla ja Okko kertoivat tapaamisessa partiolaisten kuulumisia sekä omasta partioarjestaan. Jenni Haukio oli erityisen kiinnostunut nuorten partiolaisten pesteistä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Vendla toimii oman lippukunnan 10-11-vuotiaiden seikkailijaryhmän johtajana, Okko puolestaan keskusjärjestön somepestissä ja on juuri aloittanut partion TikTok-ryhmän puheenjohtajana. Molemmat nuoret ovat myös olleet mukana Suomen Partiolaisten Young Spokespeople- sekä yhteiskuntasuhde-trainee-koulutuksissa.

”Upeaa, että olette kiinnostuneita yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta”, Haukio totesi ja kannusti nuoria aktiivisuuteen.

Vuoden 2023 kalenterissa seikkailevat metsän eläimet ja joulupukki talvisissa tunnelmissa. Kuvituksen on tehnyt Ninka Reittu. Valokuva: Netta Hautamäki.