Aloita uusi harrastus — tule mukaan partioon!

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, joka tarjoaa paljon mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Partiossa seikkaillaan, opitaan uusia taitoja, pidetään hauskaa, solmitaan uusia ystävyyksiä ja koetaan upeita elämyksiä – yhdessä tietenkin! Kuten monissa muissakin harrastuksissa, myös partiossa on paras aika aloittaa harrastus käsillä juuri nyt: uudet ryhmät käynnistyvät elo-syyskuussa. Tule siis mukaan!

Partiotoiminta kannustaa kehittymiseen omana itsenään ja osana ryhmää. Partiossa opitaan ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista, erilaisia taitoja, ongelmanratkaisukykyä sekä vastuunottamista. Partio on kaikille avoin, maailmanlaajuinen harrastus. Mukaan voi tulla kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja taustaan katsomatta.

Myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan

Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa ja myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Tarjoamme koulutusta, joten aiempaa partiokokemusta ei tarvita. Partiota harrastamalla pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi, liikkumaan luonnossa ja saat hyvää vastapainoa työelämälle. Partiokoulutuksista saa myös opintopisteitä. Partion harrastaminen aikuisena on vapaaehtoistyötä, jolla mahdollistetaan monen lapsen ja nuoren harrastus. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle. Tule kokemaan ja oppimaan uutta – jokaista tarvitaan! Lue lisää aikuisten toiminnasta partiossa.

Ilmoittaudu mukaan partioon

Partiotoiminta ja uudet ryhmät aloittavat pian toimintansa, joten nyt on hyvä aika tulla mukaan. Oman alueesi lippukunnat sekä lisää tietoa partiotoiminnasta löydät osoitteesta partio.fi/tule-mukaan. Huomaathan, että koronavirustilanne voi vaikuttaa harrastuksen aloittamiseen ja ryhmien kokoontumiseen.

Lue lisää partiosta ja etsi lähin lippukuntasi

Mikäli et ole varma mikä lippukunta sopisi juuri sinulle tai lapsellesi parhaiten, voit kysyä vinkkiä partion infosta 09 8865 1100 tai palvelu@partio.fi.

Psst! Ensi viikolla julkaistaan partiomainen retkiresepti Viimeistä murua myöten -blogissa. Seuraa meitä Instagramissa @partioscout, niin pääset nappaamaan reseptin käyttöösi ensimmäisten joukossa.

Miten koronavirus vaikuttaa partion harrastamiseen?

Koronavirus voi vaikuttaa partion harrastamiseen niin, että ettei esimerkiksi ryhmien kokoontumisia tai retkiä pystytä järjestämään perinteiseen tapaan. Useissa lippukunnissa järjestetään näiden sijaan etäpartiotoimintaa. Kokoontumisia saatetaan järjestää myös ulkona sisätoiminnan sijaan. Voit siis ilmoittaa lapsesi tai itsesi toimintaan mukaan milloin vain. Saat lippukunnastasi tiedon, miten toimintaa kyseisellä hetkellä järjestetään.

Suomen Partiolaiset seuraa ja noudattaa valtioneuvoston, AVI:n ja viranomaisten tuoreimpia ohjeita. Partiotoimintaa ohjaavat ensisijaisesti määräykset lasten ja nuorten harrastustoiminnasta ja siihen liittyvistä rajoituksista. Koronatilanne vaihtelee maan eri osissa ja jopa kuntakohtaisesti.