Ensimmäinen vastuullisuusseminaari tulee marraskuussa!

Partiolainen haluaa pelastaa maailman ja luonnollinen paikka aloittaa on ympäristömme. Kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti eläminen ja niiden puolesta puhuminen ja vaikuttaminen ovat kiinteä osa partiolaisen arvopohjaa. Partio on nostanut kestävän kehityksen oman toimintansa keskiöön ja pyrkii jatkossa toimimaan suunnannäyttäjänä suomalaiselle yhteiskunnalle.

Suomen Partiolaisten vastuullisuustyötä on kuluvalla hallituskaudella edistänyt kestävän kehityksen projektiryhmä. Ryhmän viimeinen puolivuotinen on käynnistynyt ja syksyyn mahtuu vielä paljon hommaa. Yksi horisontissa jo siintävä kiintopiste on jo toista vuotta suunnittelussa ollut Vastuullisuusseminaari, joka järjestetään marraskuussa Turun Oriniemessä. Viikonlopun kestävä seminaari järjestetään tilanteen niin salliessa paikan päällä, mutta tarvittaessa tapahtuma siirtyy verkkoon.

Viikonlopun aikana keskustellaan YK:n vastuullisuustavoitteista, hiilineutraalista partiosta,
ympäristöpolitiikasta, tapahtumien vastuullisesta järjestämisestä, vastuullisuudesta partio-ohjelmassa ja siitä mitä vastuullisuus tarkoittaa partiojohtamisessa.

Seminaarityöryhmään kuuluva Annina Kainu muistuttaa: ”Meidän vastuumme on suuri kun kasvatamme osaltamme tulevaisuuden päättäjiä ja aktiivisia kansalaisia. Tätä työtä ei voida tehdä pienen piirin sisällä ja siksi on tarpeen koota mukaan myös varsinaisen hallitusohjelmaprojektin ulkopuolelta vastuullisuudesta ja kestävän kehityksen arvoista kiinnostunutta porukkaa, jotta vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä tulee luonnollinen osa partioarkea mahdollisimman monille.

Seminaari on tarkoitettu kestävästä kehityksestä ja vastuullisuusasioista kiinnostuneille
vaeltajille ja aikuisille. Mukaan ovat tervetulleita niin vastuullisuuspolkunsa alkuvaiheessa olevat kuin jo pidemmälle ennättäneet. Tapahtuma on kaksikielinen ja se toteutetaan joustavasti suomeksi ja ruotsiksi.

Mitä: Vastuullisuusseminaari
Missä: Oriniemen partiomaja, Turku
Koska: 20.-22.11.2020
Miten mukaan: Klikkaa ja ilmoittaudu 1.11. mennessä!

Tapahtuman toteutuminen ja toteuttamistapa vahvistuvat ilmoittautumisen päättymisen jälkeen, ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 1.11.2020. Lisätietoja antaa Annika Stubbe (annika.stubbe@scout.fi)