Henni Turkia kasvatuskoordinaattoriksi

Henni Turkia (32) aloittaa 7.1. Suomen Partiolaisten kasvatuskoordinaattorina. Turkialla on aiempaa taustaa muun muassa elintarvikekaupan alalta ja luokanopettajan työstä, ja parhaillaan edistyvät myös kasvatustieteen opinnot.

Henni Turkiasta Suomen Partiolaisten kasvatuskoordinaattori.
Henni Turkiasta Suomen Partiolaisten kasvatuskoordinaattori.

 

Kasvatuskoordinaattorin monipuoliseen työnkuvaan kuuluu mm. partio-ohjelma ja sen kehittäminen, ohjelmatapahtumat, kasvatusvaliokunnan ja kasvatuksen ryhmien tukeminen, meripartiotoiminta ja kilpailutoiminta. Koordinaattori tekee tiivistä yhteistyötä kasvatuksen luottamushenkilöiden kanssa.

”Mahtavaa päästä aloittamaan uusi vuosi partion merkeissä! Kasvatuskoordinaattorina työskentely palauttaa minut juurilleni, sillä minulla on vahva partiotausta, vaikka aikuisiällä harrastus onkin jäänyt hieman taka-alalle. Opiskelen yleistä ja aikuiskasvatustiedettä Helsingin yliopistossa ja olen erityisen kiinnostunut uusien pedagogisten menetelmien kehittämisestä”, Henni Turkia kertoo.

”Nykypäivän haasteet yhteiskunnassa sekä lapsiperheissä ovat muuttuneet monilla tavoin sitten oman lapsuuteni, ja näenkin partion toiminnassa valtavan potentiaalin vastata näihin haasteisiin. Partion kasvatusvastuu on mielestäni otettava vakavasti, sillä meillä on vapaa-ajan järjestönä tuhannen taalan paikka vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin. Minulla on palava halu päästä luomaan parempaa tulevaisuutta sekä partiossa että yhteiskunnassamme.”

Turkia työskentelee Suomen Partiolaisten lippukuntatuen tiimissä, joka vastaa kasvatuksen lisäksi partion koulutuksesta, vapaaehtoistuesta, kansainvälisyydestä, aluetyöstä ja moninaisuudesta. Uuden kasvatuskoordinaattorin tavoittaa ensi vuoden puolella sähköpostitse henni.turkia(at)partio.fi.

Artikkelikuva: Jukka Koskelainen