Aprillipila 2019: Jälleen uusi toimintamuoto: Koirapartio

Partio on päättänyt perustaa koirille oman lippukunnan. Partiolaiset ovat jo vuosia etsineet uusia toimintamuotoja, jotta partio kuuluisi kaikille ja kaikki halukkaat pääsisivät mukaan upeaan harrastukseen. Nyt on aika toivottaa myös koirat tervetulleeksi partioon!

Haastatellun partiolaisen kertoman mukaan koirien sukulaiset eli sudet ovat saaneet koko partioliikkeen historian ajan huomattavasti enemmän näkyvyyttä partiossa. Nyt on aika korjata tilanne. Kyllähän koiranpennut ovat kuitenkin lähes yhtä söpöjä kuin sudenpennut, eikö vain?

Tavoitteena on, että ensimmäinen koiran tekemä merimiessolmu näkee päivänvalon jo tulevana kesänä! Koirien partioelämää voit seurata aihetunnisteella #koiratpartiossa ja #partioscout!

Kaksi koiraa partiohuivit kaulassa lastenrattaissa
Kuva: Jarna Pahlberg

Jos luit tänne saakka, niin:
Aprilliä, syö silliä, juo kuravettä päälle!

Koiria ja muita eläimiä on joskus maskotteina mukana retkillä ja muissa partiotapahtumissa. Muistathan kuitenkin aina huomioida eläinallergiset ja selvittää etukäteen, voiko lemmikki tulla mukaan. Eläimiä ei pidä tuoda koloille tai partiokämpille, jossa vierailunne jälkeen saattaa oleskella henkilöitä, jotka saavat yliherkkyysoireita. Partio kuuluu kaikille, myös allergisille! 

Ihmiset ovat erittäin tervetulleita partioon! Löydä lähin lippukuntasi lippukuntahausta