Lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta!

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta, ja tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun YK:n yleiskokous hyväksyi sopimuksen vuonna 1989. Suomessa sopimus on ollut voimassa laintasoisena vuodesta 1991.

Kuvassa pieniä partilaisia partiohuiveista tehdyssä majassa
Perhepartioryhmä Tikrujen lapset huivimajassa. Kuva: Jaana Hopeakoski.

Tänä vuonna Lapsen oikeuksien päivän teema on jokaisen lapsen oikeus olla oma itsensä. Hyväksyvä, arvostava ja turvallinen ympäristö mahdollistaa lapsen kasvun täyteen mittaansa: täyteen hyvinvointiinsa ja sen myötä täyteen lahjakkuuteensa. Kaikille turvallinen elämä rakennetaan puuttumalla syrjintään ja omia ennakkoluuloja kyseenalaistamalla.

Olemme tehneet partiossa määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä poistaaksemme erilaisia harrastamisen esteitä. Harrastaminen on tutkitusti erinomainen keino vähentää lasten ja nuorten yksinäisyyttä, ja sitä kautta tukea heidän hyvinvointiaan.

Partion ystävät -rahasto turvaa harrastamisen

Uskomme, että jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mieluisen harrastuksen. Jotain, missä saa kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi. Partiossa saadut kokemukset, ystävät ja taidot auttavat nuorta löytämään oman paikkansa yhteiskunnassa. Tiiviiden ystävyyksien muodostamat tukiverkot kantavat vaikeidenkin elämänvaiheiden läpi.​

Haluamme varmistaa, että raha ei ole este kenenkään partioharrastukselle. Partion ystävät -stipendirahaston avulla tuemme jäsenmaksuvapautuksilla ja leiristipendeillä niitä lapsia ja nuoria, joilla ei taloudellisista syistä on mahdollisuutta harrastaa. Tule mukaan Partion ystäväksi tukemaan tärkeää työtämme!​

Voit ilahduttaa läheistäsi jouluna partion ystävien aineettomalla lahjalla, pyytää tuttusi mukaan tukijaksi tai järjestää keräyksen Facebookissa!