Partio-lehti voitti ammatti- ja järjestölehtien sarjassa

Partio-lehden artikkeli #Scoutstoo? valittiin vuoden jutuksi ammatti- ja järjestölehtien kategoriassa Aikakausmedian Edit-kilpailussa 4.4.2019. Seksuaalista häirintää koskeva kysely ja artikkeli ovat partiolaisten tutkivan journalismin taidonnäyte.

Partio-lehti selvitti noin vuosi sitten kyselyn avulla, tapahtuuko partiossa seksuaalista häirintää. Kyselyyn vastasi yli tuhat partiolaista ja tulokset julkaistiin avovastauksia lukuun ottamatta partion verkkosivuilla. Scoutstoo?-artikkelin kirjoitti 19-vuotias Noora Kankare Mikaelin Sinikelloista ja kuvituksen teki Mimma Tuomisalo Tammerosta.

Palkinto jaettiin Aikakausmedian Edit-gaalassa 4.4.2019 Helsingissä. Palkinnon jakoi näyttelijä Nicke Lingnell. Vaikka palkintojenjakotilaisuus oli muodollinen, Lingnell kertoi olleensa itsekin partiolainen.
− Partiolaiset voivat sanoa olevansa aina valmiina voittamaan! Lingnell huikkasi jaettuaan palkinnon ammatti- ja järjestölehtien sarjan parhaalle jutulle.

Partiolaiset voivat sanoa olevansa aina valmiina voittamaan!

Partio-lehden toimitus uskaltaa nostaa keskusteluun järjestölle vaikeitakin aiheita. Toimitusta luotsaavat vapaaehtoisina päätoimittajina nuoret journalistit Salla Varpula ja Sonja Parkkinen. Partio-lehteä avustavat toimihenkilöinä graafikko Eeva Helle ja toimitussihteeri Jaana Hopeakoski.

− Moni kyselyyn vastannut kertoi, ettei ole koskaan ajatellut, että partiossa voisi olla seksuaalista häirintää. Se on oikeastaan kaikista haitallisin ajatus, koska silloin emme tunnista tilanteita. Tämän jutun jälkeen yhä useampi osaa toivottavasti puuttua häirintään ja voimme tehdä partiosta turvallisen harrastusympäristön kaikille, Sonja Parkkinen kertoo.

Partio-lehden Scouts-too-jutun tekijät gaalassa
Voittoisan jutun tekijät (vas.) Salla Varpula, Noora Kankare, Mimma Tuomisalo, Sonja Parkkinen, Jaana Hopeakoski ja Eeva Helle.

Scoutstoo-palkinnon perustelut

Onnea koko Partio-lehden toimituskunnalle!

lue voitokas juttu Partiomediasta

  • Partio-lehteä tehdään vapaaehtoisen toimituskunnan voimin. Toimitusta tukee toimitussihteeri ja graafinen suunnittelija. 
  • Partio-lehdellä on 100 000 lukijaa. 
  • Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se postitetaan 1-jäsenille (1/partioperhe). 
  • Lehden jutut ilmestyvät sähköisessä ja somekanaviin jaettavassa muodossa Partiomediassa, www.partio.fi/partiomedia
  • Partiomedian jutut voi tilata omaan sähköpostiinsa Partiomedian alalaidasta. 

#partioscout #vastuullistajournalismia #editkilpailu18 #editgaala19 #aikakausmedia