Partiokoulutuksiin tuotettu yhteisiä verkkotehtäviä Moodleen

Partiopiirit ovat yhdistäneet voimansa ja osaamisensa suunnittelemalla yhteiseen käyttöön partion koulutuskokonaisuuksien moduulien verkkotehtäviä partion Moodleen.

Erilaiset etäosallistumiset ja verkossa tapahtuvat webinaarit ovat sävyttäneet partiokoulutuksia tämän vuoden aikana. Verkkokoulutuksien tarpeellisuuteen oli havahduttu partiopiireissä jo aiemmin ja hihat käärittiin siksi nopeasti. Työ aloitettiin suosituimmista koulutuksesta, kuten Partiojohtajan peruskoulutuksesta, Akela- ja sampokoulutuksesta sekä Luotsikoulutuksesta. Yhteisesti tehdyt moduulit voi ottaa Moodlessa käyttöön minkä tahansa piirin järjestämässä koulutuksessa. Koulutuksen ei edes tarvitse olla edes kokonaan verkossa toteutettava, jotta materiaaleja voi käyttää. Tehtävät toimivat myös korvaavina tehtävinä.

”Partiolaisten kouluttautuminen pestiin on tärkeää ja laajentamalla kouluttautumismahdollisuutta verkkoon, uskomme saavuttavamme enemmän osallistujia”, kertoo Suomen Partiolaisten koulutusryhmän puheenjohtaja Hanna Salminen. ”Ajasta ja paikasta riippumaton oppiminen tarjoaa aikuisille laajemman ja sopivan tavan hankkia osaamista partiopestiin.”

Partion verkkokoulutuksien kehittäminen jatkuu vielä pitkään. Työstöviikonloppuina tullaan ideoimaan, tuottamaan ja testaamaan valmiita materiaaleja partiokouluttajien käyttöön.

Tutustu partion koulutustarjontaan nettisivuilla https://www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/koulutus/

Kuva: Noora Qvick