Partiolaiset välittivät joulutervehdyksen Mäntyniemeen

Anni Alanko Yöveden Waeltajista Mikkelistä ja Siiri-Sofia Sohlman Suvelan Samoojista Espoosta välittivät perjantaina 25.11. tasavallan presidentin puolisolle Jenni Haukiolle partiolaisten perinteisen joulutervehdyksen.

Kuvassa Jenni Haukio käsissään partiolaisten adventtikalenteri
Jenni Haukio vastaanotti partiolaisten perinteisen joulutervehdyksen. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia / Matti Porre

Adventtikalenteri toimitettiin tällä kertaa Mäntyniemeen etukäteen ja tapaaminen Jenni Haukion kanssa järjestyi etäyhteyden avulla. Jenni Haukio kiitti lämpimästi kalenterista.

–Partiolaisten adventtikalenteri on perheellemme perinne, joka avaa joulun odotuksen, Haukio kertoi.

Partiolaisten adventtikalenteriperinne Suomessa viettää tänään 75-vuotisjuhlavuottaan, ja Jenni Haukiota kiinnostikin, miten juhlavuosi näkyy kalenterien myynnissä. Annin lippukunnassa on esimerkiksi järjestetty myyntitempauksia adventtikalenterin juhlaviikolla marraskuussa.

–Kalenteri on ollut meillä tosi suosittu tänä vuonna, ja myytävät kalenterit alkavat olla jo vähissä, Anni kertoi.

Ninka Reitun kuvittama kalenteri on saanut asiakkailta paljon kiitosta, ja myös presidenttiperhe odottaa jo innolla ensimmäistä adventtia.

–Vielä pitää odottaa muutama päivä ennen ensimmäisen luukun avaamista, Haukio sanoi.

Kuvakaappaus etätapaamisesta rouva Jenni Haukion kanssa
Anni Alanko ja Siiiri-Sofia Sohlman kertoivat partiolaisten kuulumiset tasavallan presidentin puolisolle Jenni Haukiolle.

Partio kantaa läpi elämän

Partiolaiset keskustelivat Jenni Haukion kanssa omasta partioharrastuksestaan. Siiri-Sofia kertoi aloittaneensa partion 8-vuotiaana ja olevansa nykyään lippukuntansa hallituksessa sekä Suomen Partiolaisten medialähettiläänä.

–Tulevaisuudessa haaveena partiossa olisi päästä isoille leireille ulkomaille, kuten maailman jamboreille, Siiri-Sofia kertoi.

Anni puolestaan aloitti partion 7-vuotiaana ja toimii nyt oman lippukuntansa johtajana sekä on lisäksi viikkotoiminnassa mukana. Hän haaveilee pääsevänsä joskus partiossa vielä isompiin pesteihin, kuten partioneuvostoon tai Suomen Partiolaisten hallitukseen.

Haukio piti nuorten suunnitelmia hienoina ja kertoi arvostavansa partion monimuotoisuutta harrastuksena.

–Partio kantaa läpi elämän, ja vaikka pitäisikin välillä taukoa voi aina tulla myös takaisin, Jenni Haukio sanoi.

Lue lisää partiolaisten adventtikalenterista: Partiolaisten adventtikalenterit myynnissä jo 75 vuoden ajan