Partion Youtube-sarja Koitos vie Suomen ykköstubettajat uusiin haasteisiin

Tulevana syksynä päästään seuraamaan, kun Suomen eturivin tubettajat tutustuvat partion toimintaan ja kilpailevat toisiaan vastaan partioaiheisissa tehtävissä ympäri Suomea. “Mun tavoite on haastaa omassa elämässä ja työssä itseäni jatkuvasti”, kertoo sarjassa kilpaileva Roni Back.

Koitos on vauhdikas, hauska ja viihteellinen Youtube-sarja, jonka tarkoituksena on osoittaa miten monipuolinen ja innostava harrastus partio on. Sarjassa kilpailee kaksi Suomen suosituimmista tubettajista koostuvaa joukkuetta. Kilpailijoina sarjassa ovat Roni Back, Julia Ahonen, Roponen ja Pernilla Böckerman. Sarja julkaistaan Splay Suomen kanavalla elokuussa 2019 ja sen konseptoinnista ja tuotannosta vastaa Splay One.

Vaikka joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan, korostuu sarjassa yhteen hiileen puhaltamisen tärkeys, sillä se vie molempia joukkueita nopeammin eteenpäin kisassa. Sarjalla halutaan tavoittaa laajasti eri nuorisoryhmiä nuorison idolien kautta. Esimerkiksi pelitubettaja Roponen tuo peleistä ja teknologiasta kiinnostuneen nuoren näkökulman sarjaan ja sitä kautta pyritään aktivoimaan erityisesti muita pelaavia nuoria poikia ja innostamaan heitä mukaan toiminnalliseen harrastukseen.

Vaikka Koitos on ensisijaisesti viihteellinen Youtube-sarja, tavoitteena on myös, että sen sisällöllä on syvällisempi merkitys. Jokaisessa jaksossa syvennytään tärkeisiin yhteiskunnallisiin teemoihin ja arvoihin kuten ystävyyteen, ympäristövastuuseen, toimeen tarttumiseen sekä johtajuuteen.

Yksi sarjan kirkkaimpia tähtiä on Roni Back, jolle mukana olo on unelmien täyttymys, sillä lapsena hän halusi partioon, muttei muilta harrastuksiltaan sinne koskaan päässyt.

“Mun tavoite on haastaa omassa elämässä ja työssä itseäni jatkuvasti. Uskon, että sarjassa pääsen monta kertaa mun epämukavuusalueille, odotan sitä eniten”, Roni Back kertoo.

Back kertoo, että tekee kaiken itse omalle kanavalleen ja on yrittänyt opetella asioiden priorisointia ja vastuun jakamista. Sarjan teemoista etenkin johtajuus on Backin mieleen ja häntä kiinnostaa oppia lisää tästä.

Koitos starttaa Splay Suomen Youtube -kanavalla 8.8. ja ilmestyy aina kahdeksana perjantaina elo-syyskuun aikana.