Partioparlamentti järjesti nuotiokahvit eduskunnan edustalla

Partioparlamentaarikot järjestivät perinteiset nokipannukahvit Pikkuparlamentin edustalla, mansikkapatsaan juurella keskiviikkona 26.9.  Paikalle saapui kansanedustajia ja eduskunnan henkilökuntaa sankoin joukoin sateesta huolimatta. Tapahtumassa koettiin partiotunnelmaa keskellä Helsinkiä ja samalla pääsi nauttimaan nokipannukahvit nuotion lämmössä. Lisäksi ohjelmassa oli partion ajankohtaiset kuulumiset sekä eduskunnan Partioparlamentin toiminnan esittelyä.

”Kutsuimme ihmisiä nuotion äärelle nauttimaan raikkaasta ilmasta ja keskustelemaan niin partiotoiminnasta kuin tulevaisuuden rakentamisesta”, kertoo Partioparlamentaarikkojen puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie.

Kuvassa on partiolainen ja kansanedustaja nokipannukahveilla

Nokipannukahveilla kävi myös Eeva-Maria Maijala (kuvassa oikealla), joka  toimi lippukunnanjohtajana Korvatunturin Kävijöissä Savukoskella ennen kansanedustajaksi valituksi tulemistaan kahdeksan vuotta sitten. Lapsuudessa hänen lippukuntansa oli Kiehiset ja Kivekkäät Sodankylässä. Partion opit ovat auttaneet monessa; partio on hänen mielestään asenne ja elämäntapa ja harrastuksessa oppii monenlaisia taitoja elämää varten. Kuvassa vasemmalla on Siiri Mertakorpi, joka toimii partiolaisten yhteiskuntasuhdevaliokunnassa ja vastaa siellä kuntavaikuttamisesta.

”Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö, vuosittain toimintaan osallistuu 65 000 lasta ja nuorta. Partiota voi harrastaa lähes jokaisessa Suomen kunnassa ja teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että meille olisi matala kynnys tulla ja kaikille löytyisi mieluinen harrastus. Partio on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö, jonka tavoitteena on kasvattaa aktiivisia yhteiskunnan jäseniä. Haluamme nuorten äänen yhteiskunnassa paremmin kuuluviin. Siksikin on tosi hienoa ja tärkeää, että Partioparlamentaarikkojen kautta partio näkyy ja kuuluu myös valtakunnallisessa päätöksenteossa” iloitsee Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola.

Partioparlamentaarikot on Suomen Partiolaisista ja eduskunnassa työskentelevistä entisistä tai nykyisistä partiolaisista koostuva yhteisö. Partioparlamentaarikot kokoontuvat muutamia kertoja vuodessa ja järjestävät partiohenkisiä tapahtumia.