Partiotoimintaa tuetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella

Toimittaja Senja Larsen kirjoitti Kauppalehdessä 25.8. Veikkauksen rahapelituottojen käytöstä otsikolla ”Uhkapeliyhtiö – näpit irti partiolaisista”. Tekstissä väitettiin virheellisesti, että partiolaisilla olisi markkinointiviestintäsopimus Veikkauksen kanssa. Se ei pidä paikkaansa. Partiolaisilla ei ole sponsoriyhteistyötä Veikkauksen kanssa. Myöskään kesällä järjestetyllä Ilves-leirillä ei ollut Veikkauksen logoja tai muita mainoksia esillä.

Partio saa muiden nuoriso- ja urheilujärjestöjen tavoin avustuksen valtakunnallisen nuorisoalan järjestön toimintaan Opetus- ja kulttuuriministeriöiltä, joka käyttää tukeen Veikkauksen rahapelituottoja. Ministeriö jakaa tukea vuosittain noin 100 nuorisojärjestölle.

Lottolähetysten yhteydessä Veikkaus esittelee vuorollaan erilaisia tuensaajia. Lauantaina 24.8. lähetyksessä näytettiin video, jonka Veikkaus oli kuvannut kesällä Hämeen Partiopiirin Ilves-leirillä. Partiolaiset eivät olleet luvanneet Veikkauksen videolle näkyvyyttä partion viestintäkanavissa. Tässä teimme itse virhearvion jakaessamme videota sosiaalisessa mediassa. Tarkoituksemme ei ollut mainostaa Veikkausta, vaan esitellä leiritoimintaamme ja partioharrastusta.