Riihimäelle kokoontuu 1500 partionuorta Explo-tapahtumaan

Tapahtuman teemana kestävän kehityksen Agenda 2030

Kuvassa nuoria partiolaisia Explo-tapahtumassa
Vuonna 2017 Explo-viikonloppuna seikkailtiin Salossa.

15-17 –vuotiaiden partionuorten valtakunnallinen Explo-tapahtuma järjestetään 18.-20.10.2019 Riihimäellä. Tapahtumassa yhdistyvät kaikki partion parhaat puolet: leirielämän yhteisöllisyys, lämminhenkisyys, festareiden energisen rento meininki ja yhdessä tekeminen.

Viikonlopun aikana toteutetaan ohjelmaa, joka pohjautuu YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelmaan, Agenda 2030:een. Ohjelmassa tutustutaan mm. lasten oikeuksiin, nuorten yrittäjyyteen sekä tulevaisuuden ruokaan. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus päästä kiipeilemään ja tutustumaan vedenalaiseen elämään.

Lauantaipäiväksi jokainen valitsee ohjelmakokonaisuuden, jossa pääsee haastamaan itsensä ajattelussa, rohkeudessa ja uusien juttujen parissa. Aktiviteetteja on metsässä, maaseudulla, korkeuksissa ja kaupungissa. Ohjelmapolkujen teemat liittyvät teknologiaan, tulevaisuuteen, kouluttautumiseen, johtamiseen, hyvinvointiin ja muihin nuorille ajankohtaisiin aiheisiin.

”Explon aikana nuori haaveilee, seikkailee, kokeilee ja oppii. Messumaisen ohjelman myötä jokainen pääsee valitsemaan itseään kiinnostavat kokonaisuudet”, kertoo tapahtuman johtaja Sofia Engblom (23 v.).

Joka toinen vuosi järjestetty tapahtuma toteutuu nyt neljättä kertaa. Exploon on voinut ottaa mukaan myös kaverin, joka ei harrasta partiota. Ei-partiolaisnuoria on tulossa mukaan 50 henkilöä.

”Explo tarjoaa nuorille erilaisen tilaisuuden tavata samanikäisiä partiolaisia eri puolilta Suomea. Osallistuminen partioviikonloppuun, joka on täynnä nimenomaan nuorille suunniteltua, mielenkiintoista ja kehittävää ohjelmaa, on elämys kaikille. Exploon voi osallistua omana itsenään tuttujen kavereiden kanssa tai tulla paikan päälle tapaamaan uusia tuttavuuksia” , summaa tapahtuman viestintävastaava Essi Liimatainen (22 v.).

”Riihimäki on iloinen toimiessaan partiolaisten Explo-tapahtuman näyttämönä. Robotiikka, Suomen suurin nuorisoteatteri ja runsas kulttuurielämä upeine luontokohteineen tarjoavat varmasti jokaiselle osallistujalle unohtumattoman elämyksen täällä Riihimäellä”, iloitsee Riihimäen kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen.

Explon aikana nuori haaveilee, seikkailee, kokeilee ja oppii. Messumaisen ohjelman myötä jokainen pääsee valitsemaan itseään kiinnostavat kokonaisuudet.”

Lisätietoja tapahtumasta: https://www.partio.fi/nyt/explo/