Selja ja Oskari välittivät partiolaisten joulutervehdyksen Mäntyniemeen

Selja Hilden Nokian Partiotytöistä ja Oskari Aaltonen Oulunsalon Norret -lippukunnasta tapasivat tänään rouva Jenni Haukion ja välittivät partiolaisten perinteisen joulutervehdyksen virtuaalisesti Mäntyniemeen.

Adventtikalenteri toimitettiin tällä kertaa etukäteen postitse ja presidenttiperhe olikin jo päässyt availemaan ensimmäiset luukut kalenterista.

– Lämmin kiitos upeasta kalenterista, tästä on tullut meidän perheellemme jouluperinne, rouva Haukio kiitti.

Rouva Jenni Haukio
Partiolaisten joulutervehdys välitettiin Mäntyniemeen tällä kertaa etäyhteyden avulla.

Selja ja Oskari kertoivat rouva Haukiolle partiolaisten adventtikalenterimyynnistä, joka on tänä vuonna vaatinut erityistä luovuutta. Koronatilanteen takia ovelta ovelle -myynti ei ole ollut kaikkialla mahdollista, vaan tilalle on pitänyt keksiä uusia ratkaisuja. Oskarin ja Seljan lippukunnissa on esimerkiksi markkinoitu kalenteria somessa, jakamalla flyereita ja myyty etänä mobiilimaksamisen avulla.

– Yllättävän hyvin olemme saaneet myytyä kalentereita nytkin. Partiolaisten adventtikalenteri on onneksi monille tärkeä jouluperinne, joka halutaan ostaa joka vuosi, Oskari kertoi.

Oskari ja Selja
Selja Hilden ja Oskari Aaltonen kertoivat partiolaisten kuulumiset rouva Haukiolle.

Rouva Haukiota kiinnosti myös, miten partiotoimintaa on pystytty järjestämään tänä vuonna poikkeusoloissa. Oskari ja Selja kertoivat omissa lippukunnissaan järjestetystä etätoiminnasta, esimerkiksi luontobingosta ja muista etätehtäviä. Kesällä ja syksyllä toimintaa on päästy onneksi toteuttamaan tavanomaisemmin, turvarajoitukset huomioiden.

– Olemme pitäneet syksyn partiokokoukset pääasiassa ulkona. Nyt siirryimme taas etätoimintaan ja suunnitelmissa on vielä jokin joulutapaaminen etänä johtajiston kanssa sekä mahdollisesti etäyöretki omalle ryhmälleni, Selja kertoo.

Rouva Haukio totesi, että partio on hieno harrastus ja iloitsi, että sitä voi jatkaa Seljan ja Oskarin tapaan myös opiskeluvaiheessa ja aikuisenakin. Seljan ja Oskarin lähitulevaisuuden partiounelmat liittyvät vuonna 2022 järjestettävän finnjamboreen Kajon tekijäpesteihin.