Turun Sinappia ja Suomen Partiolaiset yhdistävät voimansa

Stipendirahastolla kerätään varoja nuorten eriarvoistumisen ehkäisemiseksi

Turun Sinappia ja Suomen Partiolaiset perustavat nuorten eriarvoistumisen ehkäisemiseksi stipendirahaston, johon kerätään varoja Turun Sinappia -sinappipakkausten myynneistä K-ruokakaupoissa. Kerätyillä varoilla tuetaan nuorten yhtäläistä mahdollisuutta harrastaa partiossa. Nuoret myös haastetaan sosiaalisessa mediassa edistämään keskinäistä yhdenvertaisuutta. Sanomaa lähtee viemään eteenpäin toimittaja Riku Rantala, joka on itse entinen partiolainen.

Tasa-arvon stipendirahaston varoilla tuetaan konkreettisin varustepaketein Suomessa asuvien nuorten yhtäläistä mahdollisuutta harrastaa ja saada uusia kavereita partion parista. Rahastoon lahjoitetaan elo-joulukuussa 5 senttiä jokaisesta K-ruokakaupassa myydystä Turun Sinappia -pakkauksesta. K-ryhmä haluaa olla mukana ehkäisemässä nuorten eriarvoistumista.

– Yhdymme lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttilan huoleen lasten eriarvoistumisesta nyky-Suomessa, ja haluamme osaltamme kantaa kortemme kekoon tässä tärkeässä asiassa. Turun Sinappia haluaa omalla toiminnallaan muuttaa ilmapiiriä ja tukea nuorten harrastamista, kertoo Marketing Manager Alexander Kråkström Unileveriltä.

Toimittaja Riku Rantala on entinen partiolainen, jolle nuoret sekä luonto ovat tärkeitä. Hän vie Nuotiomestarina sanomaa omalta osaltaan eteenpäin, ja myös vierailee kahdella partiolaisten kesäleirillä.

– Aloitin partion 7-vuotiaana ja jatkoin touhua ensimmäisiin pitkiin reissuihini asti. Ilman partion iltanuotioilla saatuja nauruja, oppeja, kavereita ja kokemuksia musta ei olisi ikinä tullut kansainvälistä seikkailijaa, yrittäjää ja luovan työn ammattilaista. Harrastuksena se tuntui monia muita luovammalta ja tasa-arvoisemmalta. Ei tarvittu tonnien varusteita eikä kalliita kuukausimaksuja. Riitti kun lähti kavereiden kanssa metsään ja otti homman itse haltuun, Rantala sanoo.

– Kun lasten ja nuorten eriarvoisuus nyt kasvaa, harrastukset ovat avainasemassa. Liian monelta perheeltä puuttuu varoja tai voimia harrastuksiin. Liian harva tietää, että partioon on helppo tulla, siellä on tilaa kaikille ja ennen kaikkea pirun hauskaa. Sitä viestiä haluan Nuotiomestarina välittää.

Some-haaste kannustaa ottamaan kantaa nuorten tasa-arvoon: #tasaarvonnuotiolla

Instagram-kuva #tasaarvonnuotiolla

#tasaarvonnuotiolla-haasteessa nuoret kutsutaan julkaisemaan oman kuvansa nuotion äärestä ja nostamaan tärkeää aihetta esille. Myös kuvat kerryttävät stipendirahaston pottia, ja kuvien julkaisseiden kesken arvotaan Turun Sinappia -tuotepaketteja.

Turun Sinappia viettää tänä vuonna 70. juhlavuottaan. Se on kuulunut suomalaisten arkeen sekä juhlaan, ja maistuu kaikille tasapuolisesti ikään, sukupuoleen, ammattiin tai vaikkapa kotipaikkaan katsomatta. Juhlavuotenaan Turun Sinappia haluaa tehdä konkreettisia tekoja tasa-arvon edistämiseksi. Partio on maailman suurin nuorisoliike, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua harrastamisen keinoin.

#tasaarvonnuotiolla #turunsinappia70 #partioscout

Tasa-arvonnuotiolla

"Jo 70 vuotta Turun Sinappia on ollut osa ruokakulttuuriamme. Turun Sinappia on kuulunut kaikkien suomalaisten ruokapöytiin yhteiskunnalliseen asemaan, ikään, uskontoon, ammattiin, ihonväriin, sukupuoleen tai ruokailutottumuksiin katsomatta.

Turun Sinappia tukee juhlavuotenaan Suomen Partiolaisten tavoitetta tarjota kaikille Suomessa asuville lapsille ja nuorille yhtäläinen mahdollisuus harrastaa. Nuotiopiireihin ovat kaikki olleet aina tasavertaisesti tervetulleita. Olkoon niin vastakin. "