Yleinen

Hyvää naistenpäivää!

Partio pyrkii olemaan tasa-arvoinen harrastus kaikille. Näin naistenpäivän kunniaksi päätimme nostaa esille kaksi upeaa naista. Katja Auvinen ja Aliisa Hyvönen kokevat, että partiossa sukupuolella ei ole merkitystä.

Miten partioharrastus on vaikuttanut elämääsi? 

Katja Auvinen (50) Turun Tähti-Tytöistä, kertoo olleensa 43 vuotta partiossa. Hän on hyvin iloinen omasta partiotaustastaan. Auvinen on oppinut partiossa itsenäisyyttä ja oma-aloitteellisuutta.

”Erilaisia taitoja on kertynyt aina veneen pohjan kunnostamisesta maastovaelluksen järjestämiseen talvella. Olen ylpeä itsestäni, sillä partio on opettanut  laajat taidot monesta asiasta, eikä osaaminen ole ollut sukupuolesta riippuvaista”, Auvinen summaa.

Aliisa Hyvönen (28) Helsingin Hakatytöistä, on samoilla linjoilla Auvisen kanssa:

“Voin tarttua haasteisiin ilman, että joku kyseenalaistaisi kykyjäni”, Hyvönen kertoo.

Hän myös kokee saavansa olla partiossa oma itsensä, eikä ikä, alavalinta tai sukupuoli vaikuta omaan rooliin partiossa. 

Katja Auvinen

“Partiossa eri sukupuolten välinen suhde on erilainen kuin muualla. Voidaan kaikki ollakavereina samassa porukassa riippumatta sukupuolesta”, Auvinen kertoo ja jatkaa:

“Sama koskee eri ikäisiä partiolaisia”.

Mikä partiopestissäsi on parasta? 

Auvinen kertoo tekevänsä tällä hetkellä lähinnä projektiluontoisia pestejä: Lippukunnan yksittäisten tapahtumien johtamista ja retkien muonitusta.

“Parasta näissä on vaihtelu ja kaverit, joiden kanssa tekeminen on aina kivaa”, Auvinen iloitsee. 

Aliisa Hyvönen

Hyvösen pesti partiossa on ohjelmajohtaja. Hänen mielestään parasta on saada tukea ryhmänjohtajia ja nähdä onnistumisia etenkin partio-ohjelman toteuttamisessa. 

Mitä olet saanut partiosta?

“Paljon osaamista, ystäviä, taitoja ja aktiivisen asenteen elämään”, Auvinen pohtii ja jatkaa:

“Yhdessä tekemällä on itselläkin hauskaa”.

Auvinen kertoo olevansa vapaaehtoisena myös seurakunnan tekniikkatiimissä, suunnistusporukan puheenjohtajana sekä kristillisen naisverkon tapahtumissa. Tärkeimmäksi hän kuitenkin kokee partion, koska siellä on mahdollisuus niin monenlaisen tekemisen. 

Kun Hyvöseltä kysytään, mitä olet saanut partiosta, on vastaus ytimekäs:

”Paljon!”

Partio on tuonut Hyvöselle kokemuksia, taitoja ja ystäviä. Partiossa on päässyt myös haastamaan itseään menemällä niin fyysisen kuin henkisen mukavuusalueen ulkopuolelle.