Jäsenhankinta Pestien tuki

Kiinnostaisiko partio? – myyntipuhe aikuiselle partiosta

Kun haluat saada toisen ihmisen kiinnostumaan harrastuksestasi, oma kokemuspohja on tutuin asia itsellesi kertoa ja vakuuttavin suosittelu toiselle. Tärkeintä on jutustella niin, että se on itsellesi rento hetki ja että olet innostunut itse omasta asiastasi.

Se jo, että kerrot harrastuksesta itse innostuneena ruokkii mielikuvaa siitä, että toinenkin ihminen voisi innostua samasta harrastuksesta.

Olemme tottuneet kertomaan partiosta lapsien ja nuorten harrastuksena. Kun aikuisia houkutellaan mukaan, on tärkeää että heille itselleen kasvaa motivaatio tulla mukaan toimintaan ja että he näkevät sen potentiaalisena vaihtoehtona itselleen.

Harva meistä lähtee hetimmiten uuteen harrastukseen mukaan ensi kertaa siitä kuullessaan. Yleensä päätös syntyy vasta harkiten ja ajan kanssa, ja siltikin se vaatii positiivisen mielikuvan ja oman motivaation aloittaa. Se, että toinen ei heti täytä ilmoittautumislomaketta ei tarkoita, etteikö hänelle jäisi mietintään hyvä kohtaaminen kanssasi ja utelias mieli mahdollisesti ilmoittautua myöhemmin!

Ole siis aidosti itse läsnä ja partiolaisen reippaudella valmiina, kun aloitat jutustelun mahdollisen uuden aikuisen kanssa!

Käytä jokainen tapahtuma, missä aikuisia kohtaat, siihen että kerrot heille myös aikuisen harrastusmahdollisuuksista ja siitä mitä toiminnasta itse voisi parhaillaan saada.

Voit myös hyödyntää valmiita faktoja ja valmiin hissipuheen partiosta Suomessa ja maailmanlaajuisesti.

Tässä on myös esimerkki rennosta, mutta taktisesti fiksusta tavasta myydä harrastustasi toiselle. Tapoja tähän on todella paljon, ja haluamme kannustaa jokaista rohkeuteen kokeilla toimivia tapoja itselle kertoa omasta harrastuksesta toiselle!

– Moikka! Tästä saa lämmintä mehua, maistuuko? Harrastaako joku jo teidän perheestä partiota?

– Ei, minä oon joskus lapsena ollut. Mutta ei meiltä muut.

– No mutta kiva, että oot joskus kokeillut! Minä oon ollut mukana ___ vuotta. Ja olen kyllä tykännyt! Meillä on tosi kiva aikuisporukka ja edelleen saan tehdä kivoja juttuja – vaikka partiota toki tehdäänkin lapsia varten. Minkälaisia juttuja itse tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

– No  käyn…..

– Joo, nautin kanssa TAI En olekaan koskaan kokeillut____ ! Ja partiossahan meillä voi myös___! (Juosta/suunnistaa/uida/koodata/tehdä ruokaa/auttaa kuljetuksissa/kiipeillä/purjehtia/retkeillä/askarrella /ihan mitä tahansa partiossa nyt kukin on touhunnut ja mitä mahdollisuuksia keksit peilaten henkilön itse kertomaan kiinnostuksen asiaan)

Meidän lippukunta ___ toimii tässä ____. Meidän kokoontumispaikka on tuossa___. Me järjestetään lapsille ohjelmaa ___ iltoina ja ___ kertaa vuodessa meillä on ___ mittaisia ___.

 itse ____ ja kaikista eniten oon kyllä tykännyt siitä, että ____. Mulle aikuisena tää antaa ____ ja arvostan meidän aikuisporukassa sitä, että ____.

Me ollaan kaikki vapaaehtoisia aikuisia partiossa mukana. Olisitko  kiinnostunut tulemaan mukaan meidän toimintaan? Saat kivan harrastuksen ja ____!

– Mulla ei valitettavasti aika riitä, vaikka kiinnostaiskin

– Ymmärrän. Aika on tosi kortilla usein. Mutta onneks ______. Ite oon ratkassut sen niin, että ___. 

– No en nyt ehkä ihan saman tien tässä… en oikein tiedä…

– En tietenkään halua tuputtaa. Mutta jos oot yhtäänkään kiinnostunut kuulemaan lisää, niin ihan vaikka googlettamalla partion löydät suoraan partion virallisille verkkosivuille, ja pystyt jättämään yhteydenoton jos haluat mukaan! Meiltä varmasti löytyy kaikille aikuisille kivaa tekemistä. Toivotan sulle kivaa päivänjatkoa! Ja kiitos juttutuokiosta!