Pestien tuki

Turva-aikuisenkaan ei tarvitse jaksaa yksin

Lippukunnan turva-aikuisella on tärkeä ja antoisa mutta joskus raskaskin rooli. Onhan turva-aikuinen se henkilö, jolta voi kysyä ja jolle voi kertoa omasta tai muiden kiusaamisesta, häirinnästä tai kaltoinkohtelusta. Turva-aikuinen myös opastaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä lastensuojeluun.

Jokaisessa lippukunnassa tulee olla vähintään yksi turva-aikuinen, mutta turva-aikuisia olisi hyvä olla vähintään kaksi. Kun turva-aikuisia on ainakin kaksi, voivat turva-aikuiset helpommin tukea myös toisiaan. Myös partiopiireissä on nimettynä työntekijä, joka toimii turva-aikuisten tukena.

Suomen Partiolaisissa toimii Turvallisuusverkoston ydinryhmä, joka edistää partiossa monenlaisia turvallisuusasioita niin leiri-infran turvallisuudesta mielen hyvinvoinnin materiaaleihin kuin vastaa turvallisesti yhdessä -ohjeesta ja -verkkokurssistakin. Lisäksi tällä kevätkaudella turvallisuusverkosto järjestää turva-aikuisille valtakunnallisia virtuaalisia koloiltoja. Koloiltoihin ovat tervetulleita kaikkien lippukuntien turva-aikuiset ympäri Suomen.

Koloillat ovat matalan kynnyksen vertaistuellisia tapaamishetkiä kaikille turva-aikuisille. Iltojen ideana on pohtia yhdessä konkreettisia keinoja arkipartion mahdollisiin haasteisiin sekä keskustella asioista, joita turva-aikuisille on mielessä. Seuraava turva-aikuisten koloilta pidetään tiistaina 20.4. klo 19-20, mukaan Teams-kokoukseen pääset liittymään tästä. Huhtikuun teemana on turva-aikuisen oma jaksaminen ja mielen hyvinvoinnista huolehtiminen.

Jos sinulla on turva-aikuisena mielessä teema, jonka haluaisit turva-aikuisten koloillan aiheeksi, voit kertoa ideasta turvallisuusverkostolle sähköpostilla spturvallisuusverkosto@partio.fi

Lämpimästi tervetuloa turva-aikuisten virtuaalisiin koloiltoihin!

Loppukevään 2021 turva-aikuisten virtuaaliset koloillat