Suomesta lähtöisin oleva liikkeenjohdon konsultti Jack Ilmonen on aloittanut partion aikuisena neljä vuotta sitten Kiinan Shanghaissa. Pack 88 –lippukunta kuuluu Boy Scouts of America -partiojärjestöön. Jack kävi 9-vuotiaan poikansa Lucaksen kanssa myös Roihu-leirillä Suomessa vuonna 2016 ja vaikuttui sujuvista leirijärjestelyistä. Isän saattaessa poikaa kouluun aamuisin, matka sujuu edelleen joutuisasti leirilaulua laulaen. 

– Itse pidän eniten juuri Can Do-asenteesta, joka opettaa partiolaisillemme että kaikki on mahdollista, jo pienestä pitäen. Kun he oppivat suoriutumaan ryhmissä monesta haastavasta tehtävästä, he oppivat itsevarmuutta, josta he pystyvät ammentamaan suurta voimaa lopun elämäänsä, kertoo sudenpentujohtaja Jack Ilmonen. 

Partiolaisia vaelluksella Kiinassa
Lippukunnassa partiolaiset omaksuvat toiminnassa merkityksellisiä arvoja, oppivat sujuvaa ryhmätyöskentelyä sekä sisäistävät vahvan “minä osaan, minä pystyn!” –asenteen. Myös vahvat ja monipuoliset sosiaaliset taidot, jotka kantavat partiolaista pitkälle elämässään, vahvistuvat toiminnassa.
Partiolaisia Kiinan muurilla
Aktiivisen satajäsenisen lippukunnan toimintaan on kuulunut mm. leiri Kiinan muurilla viime toukokuussa. Muurin päällä vaeltamisen lisäksi leiriin kuului erilaisia ryhmätehtäviä ja tutustumista muurin historiaan.
Iso nuotio
Leirin komealla iltanuotiolla laulettiin lauluja ja nautittiin Kung Fu –showsta.
Partiolaisten joukko Kiinassa
Chang-Cheng-Teamissa on hyvä henki ja hauskaa!
Kiinalaisia partiolaisia leikkimässä
Cub Scouts -sudenpentujen motto on “Tee aina parhaasi”. Käytännossä se tarkoittaa sitä että tee niin kuin juuri sinä voit: käytä omaa luovuuttasi, hyväksy sinulle osoitettu pari mukisematta, myy kaakaota joulujuhlissa niin kauan kuin se on kivaa, suoriudu tehtävissäsi parhaasi mukaan ja kerro heti kun et ole kuullut tai oppinut jotain. Joka tapauksessa, tee parhaasi!

– Jos me aikuisetkin tekisimme aina parhaamme, olisi maailmakin vähän eri näkoinen. 

Kiinalaisten partiolaisten vala retkellä
Jokaisessa tapaamisessa sanotaan BSA:n partiolaisten vala: A scout is: Trustworthy, Loyal, Helpful, Friendly, Courteous, Kind, Obedient, Cheerful, Thrifty, Brave, Clean and Reverent.

Rallin huumaa sudenpentujen tekemillä autoilla

Partiolaisten rallikisat
Vuoden hienoimmat hetket koettiin rata-auto-kilpailussa. Sudenpennut seurasivat silmä kovana omien autojensa suoritusta. Autoja oltiin suunniteltu, sahattu, maalattu, viritetty ja viilattu kuukausi!
Autojentekomateriaalit
Näistä materiaaleista autot rakennettiin.

Partio on ulkoilmaelämää Kiinassakin

Puun istuttajat Kiinassa
Leireillä istutetaan kasveja Kiinan puistoihin ja metsiin.
Karhu kantaa roskapusseja
Kiinassakin partiolaiset siivoavat jälkensä ”Leave No Trace” -periaatteella. Lippukunnan maskottikarhu Baloo the Bear on ollut ahkerana.
Telttaleiri yöllä
Pack 88 –lippukunnan lapsille ja aikuisille seikkailut ulkoilmassa ovat tärkeitä. Lippukunnan motto on: “Scouting Is Outing! Ulkoilma-aktiviteeteissa opitaan yhteistyotä, neuvokkuutta, tsemppiä ja yhdessä onnistumista.
Ilmosen perhe
Jack Ilmosen perheeseen kuuluu Nanjingista kotoisin oleva vaimo Jing Li ja 9-vuotias Lucas. Lucas harrastaa partion lisäksi jalkapalloa ja Lego-robottien kokoamista.

Pack 88 -lippukunnan kotisivut: http://www.pack88pudong.scoutlander.com

Boy Scouts of America (BSA) on maailman suurin partiojärjestö, johon kuuluu lähes 3 miljoonaa partiolaista, noin 2 miljoonaa nuorta ja 700 000 johtajaa ja vapaa-ehtoista. BSA:lla on maailmanlaajuista toimintaa, ja siten Pack 88 – lippukunta kuuluu BSA:n Far East Council-organisaatioon, joka hallinnoi BSA:n partiotoimintaa koko Aasiassa, Korean Seoulista ja Japanin Okinawalta käsin.