Annu Vilppo Hämeenkyrön Hälläpyöristä on ehtinyt toimia pestijohtajana vuoden. Tänä aikana hän on huomannut, kuinka merkityksellistä johtajien tukeminen pestissä on.

Nuoresta ei ole pestijohtajaksi

Myös pestijohtajalla on apua ja tukea saatavilla. En usko, että on ketään, joka ei tähän hommaan pystyisi. Pestin hoitaminen on omasta motivaatiosta ja asenteesta kiinni. Taidot ovat opittavissa, apua saa pyytäessä ja vastuuta voi jakaa.

Pestijohtaja pakottaa kaikki koulutuksiin

Pestijohtaja kannustaa ja tsemppaa, mutta ei pakota ketään koulutuksiin. Muistetaan, että kyse on kuitenkin vapaaehtoistyöstä. Kaikki oman jaksamisen mukaan.

Pestijohtaja rekrytoi koko ajan uusia johtajia

Tavallaan kyllä. Tapaan partiotapahtumissa mielenkiintoisia, innokkaita ja partiosta kiinnostuneita ihmisiä. Haluan tarjota heille kivan harrastuksen, ja saada kaikki mukaan huippuporukkaan! Toiset innostuvat nopeasti, ja toisilla varsinaiseen rekrytapahtumaan mennessä voi ajatus partiossa toimimisesta olla kypsynyt, ja he haluvat lähteä mukaan.

Pestijohtajana toimimisessa on paljon työtä ja vastuuta

Pestejä hoidetaan vapaaehtoisesti ja ne muotoutuvat tekijänsä näköisiksi persoonan, käytetyn ajan ja ympäristön mukaan. Työtä on niin paljon kuin sitä ottaa. Partiotoiminta on vapaaehtoista ja sitä tulisi tehdä oman jaksamisen mukaan, myös muissa pesteissä.

Pestijohtajana pääsee huolehtimaan muiden viihtyvyydestä omassa pestissään

Pestijohtajan tehtävä on huolehtia lippukunnan aikuisista, heidän jaksamisestaan ja siitä, että kaikilla on hauskaa pestissään. Kukaan ei saisi rasittua oman pestinsä työtehtävistä liikaa. Muistetaan pitää lippu korkealla, ja huolehtia siitä, että kaikilla on partiossa kivaa!