Keskusjärjestöpestit Young Spokespeople-ryhmässä (YSP) ja Partio-lehdessä ovat Atte Kestille, 22, tärkeä tapa verkostoitua ja tavata uusia ihmisiä. Verkostoista on apua myös, kun haaveissa on uusi pesti jollakin toisella osa-alueella.

Atte Kesti, 22, kuvailee itseään “aktiiviseksi ihmiseksi, joka on monessa mukana”, ja se jos mikä pitää paikkansa. Sen lisäksi, että Kesti johtaa erästä hämeenlinnalaista lippukuntaa ja vastaa Järvi-Suomen partiopiirin kirkkosuhteista, hän kuuluu keskusjärjestön YSP-ryhmään sekä Partio-lehden toimituskuntaan. Tänä syksynä Kesti ehti asettua seurakuntavaaliehdokkaaksikin – tietysti partiohuivi kaulassaan.

Myös kynä ja kamera ovat Kestin vakiovarusteita. Sekä valokuvaaminen että kirjoittaminen ovat miehelle rakkaita harrastuksia, eikä ole ihmekään, että vuosien mittaan innostunut kokeilemaan vaikka mitä viestintäpestejä.

– Kaikki lähti YSP-kurssista, jonka kävin vuonna 2014. Bongasin sen jostain, ja sieltä sitten tuli innostus tällaisiin viestinnän tehtäviin, Kesti muistelee.

Partiossa pääsee verkostoitumaan tulevaisuuttakin ajatellen.

Nyt Kesti suunnittelee ja toteuttaa kurssiviikonloppuja uusille YSPeille eli partion medialähettiläille. Kestin vastuulla ovat verkostotapaamiset, joissa kaikki vuosien varrella koulutetut medialähettiläät tapaavat ja kertovat partioviestinnän uusimmista tuulista.

Kesti itse on päässyt verkostoitumaan koko Pohjoismaita myöten.

– YSP-kouluttaminen on aina hienoa, mutta parasta viime aikoina oli päästä Norjaan tapaamaan muiden maiden medialähettiläitä. Partiossa pääsee verkostoitumaan tulevaisuuttakin ajatellen.

Kestin omalla kohdalla näyttää siltä, että seurakuntavaalit olivat vasta alkua, ja tulevaisuus tuo tullessaan yhä enemmän vaikuttamiseen liittyviä pestejä.

– Haaveilen pääseväni vaikuttamaan vielä isompiin asioihin koko järjestön tasolla. Joku hallituspesti kiinnostaa, Kesti pohtii. – Kyllä se olisi hienoa, jos Baden-Powell näkisi, miten isoksi partioliike on kasvanut ja kuinka monen nuoren elämään me olemme pystyneet vaikuttamaan.

Keskiviikkona 5. joulukuuta vietetään Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää ja sen kunniaksi nostamme esiin vapaaehtoistyön sankareita. Partio on harrastus ja vapaaehtoistyö, joka antaa paljon ja jossa oppii aina uutta! Suomen Partiolaisten avoimia vapaaehtoispestejä voi hakea 22.11.-10.12.2018. Perehdytys tehtäviin järjestetään tammikuussa 2019. Tule mukaan! Avoimet pestit: partio.fi/pestit