Olet täällä

Kasvatuksen avoimet pestit

Hae pestiä ottamalla yhteyttä ilmoituksessa mainittuun henkilöön.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö, jolla on 65.000 jäsentä. Partiossa lapset ja nuoret kasvavat aktiivisiksi, itseensä ja tulevaisuuteen luottaviksi maailmankansalaisiksi. Tämän mahdollistavat noin 25 000 aktiivista vapaaehtoista. Suomen Partiolaisten keskusjärjestöpestissä pääset antamaan panoksesi muiden vapaaehtoisten työn tukemiseen, kehittämään itseäsi, hankkimaan osaamista ja ennen kaikkea nauttimaan yhdessä tekemisestä partiohengessä.


 

Partiojohtajan käsikirjan päivityksen johtaja ja projektitiimi

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta

Pestin pituus:1,5 vuotta

Johdettavien määrä: 5

Pestin kuvaus: Partiojohtajan käsikirja on partion luetuin ja käytetyin julkaisu, joka vaikuttaa johtamiseen ja toimintaan laajalla rintamalla. Käsikirja toimii tukena ja koulutusmateriaalina Partiojohtajan perus- ja jatkokoulutuksissa sekä hakuteoksena jokaiselle partiojohtajalle. Nykyinen käsikirja on kirjoitettu kymmenen vuotta sitten, joten nyt kirjaan on syytä päivittää johtajuuden uusimmat tuulet ja parhaat käytännöt. Päivitysprojektin lopputuloksena on uudistettu Partiojohtajan käsikirja, joka hyödyttää koko partiokenttää ja kehittää johtamista partiossa entisestään.

Haemme päivitysprojektin tiimiin johtajaa ja 4-5 ryhmän jäsentä. Projektin johtajan pestissä pääset johtamaan asiantuntijatiimiä, rytmittämään ryhmän toimintaa sekä vaikuttamaan laajasti käsikirjan rakenteeseen ja sisältöön. Projektitiimin jäsenenä olet osa vaikuttavaa hanketta, jossa pääset tuottamaan sisältöjä partiojohtajien käyttöön vuosiksi eteenpäin ja tuhansille lukijoille. Projektitiimi järjestää itse oman työskentelynsä, jonka tavoitteena on käsikirjan julkaiseminen syksyllä 2019.

Sinulta toivomme:  Projektin johtajana toimiminen edellyttää kokemusta projektien toteuttamisesta ja loppuun saattamisesta. Osaat organisoida projektitiimin toimintaa myös etätyöskentelyn keinoin ja sinulla on ymmärrystä luovan työn asettamista vaatimuksista. Pystyt luomaan vahvan näkemyksen siitä, miltä käsikirjan tulisi valmiina näyttää ja osaat ohjata tekemistä näkemyksen suuntaan.

Projektitiimin jäsenenä sinulla on kokemusta julkaisujen kirjoittamisesta ja partioprojekteissa toimimisesta. Sinulla on ymmärrystä joko partiokasvatuksesta, vapaaehtoisten tukemisesta, partion johtamiskäsityksestä tai muista käsikirjan sisällöistä. Osaat hakea uusinta tietoa erilaisista lähteistä ja useilta tahoilta ympäri partiokenttää. Haluat luoda uutta ja viedä osaltasi päivityksen maaliin.

Pestissä saat mahdollisuuden oppia: Päivitysprojektin johtajana tai tiimin jäsenenä pääset tekemään läpileikkauksen johtamiseen partiossa ja sinusta kehittyy näiden aihealueiden huippuasiantuntija. Opit lisää projektin johtamisesta ja toteuttamisesta innostavan tiimin kanssa. Pääset harjoittelemaan vuorovaikutustaitoja sekä viestintää eri toimijoiden välillä. Kehityt erityisesti kirjaprojektin tekijänä, josta saa erinomaisen referenssin myös partiomaailman ulkopuolelle.

Pestiesimiehenä pestissä toimii ja hakemukset vastaanottaa: Kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen, Juha ”Matsku” Salminen, matsku.salminen@partio.fi, 0407517903


 

Kilpailuryhmän puheenjohtaja

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta, kilpailuryhmä

Pestin pituus:  Kaksi vuotta

Johdettavien määrä: 7

Pestin kuvaus: Kilpailuryhmä vastaa osana partiokasvatusta mm. partiotaitokilpailujen kehittämisestä, SM-kilpailujen valvojatoiminnasta, piirien kilpailutoiminnan tukemisesta sekä tuomarikorttijärjestelmästä.

Kilpailuryhmälle haetaan uutta puheenjohtajaa, edellisen puheenjohtajan jäädessä suunnitellusti "eläkkeelle" pestistään. Puheenjohtaja vastaa mm. ryhmän toiminnan johtamisesta ja koordinoinnista, ryhmän jäsenten pestaamisesta ja tuesta sekä yhteyksistä kasvatusvaliokuntaan.

Sinulta toivomme: Toivomme ymmärrystä ja kokemusta partiotaitokilpailujen järjestämisestä. Haluat kehittää kilpailutoimintaa tärkeänä partio-ohjelman osana eteenpäin ja osaat myös tukea kilpailujen tekijöitä ja ryhmän jäseniä.

Pestissä saat mahdollisuuden oppia: 

Pestissä pääset soveltamaan johtajan taitojasi ja samalla oppimaan paljon lisää partiotaitokilpailuista partiokasvatuksen muotona.

Pestiesimiehenä pestissä toimii ja hakemukset vastaanottaa: Kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen, Juha ”Matsku” Salminen, matsku.salminen@partio.fi, 0407517903


 

Kilpailuryhmän jäsen

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta, kilpailuryhmä

Pestin pituus: Kaksi vuotta

Johdettavien määrä: 0

Pestin kuvaus: Kilpailuryhmä vastaa mm. partiotaitokilpailujen kehittämisestä, SM-kisojen valvojatoiminnasta, tuomarikorttijärjestelmästä sekä piirien kilpailutoiminnan tukemisesta. Kilpailuryhmän jäsenenä osallistut kilpailuryhmän kokouksiin, sekä muihin pestin kannalta olennaisiin tilaisuuksiin ja hoidat yhdessä sovittuja vastuutehtäviä tilanteen mukaan.

Sinulta toivomme: Sinulla on kokemusta partiotaitokilpailujen järjestämisestä sekä näkyä siitä miten niitä kehitetään tärkeänä partio-ohjelman osana. Osaat myös tukea muita kilpailujen tekijöitä.

Pestissä saat mahdollisuuden oppia:  Pestissä voit oppia lisää partiotaitokilpailujen tekemisestä sekä toiminnasta Suomen suurimman nuorisojärjestön keskiössä.                 

Pestiesimiehenä pestissä toimii ja hakemukset vastaanottaa: Kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen, Juha ”Matsku” Salminen, matsku.salminen@partio.fi, 0407517903


 

Retkeilytoiminnan kehittäjä

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta

Pestin pituus: 1,5 vuotta

Johdettavien määrä: 3

Pestin kuvaus:  Vuoden 2019 ohjelmapainotuksena on lisätä retkien määrää partiossa. Tähän lukeutuu retket kaikenlaisissa erilaisissa ympäristöissä yhtälailla metsään tai merelle kuin kaupunkiinkin. Keskeistä on, että jatkossakin partiossa retkeillään aktiivisesti eikä toiminta perustu ainoastaan viikottaiseen koloiltaan.

Haemme ohjelmapainotusprojektille vetäjää. Tehtävään kuuluu painotuksen suunnittelu yhdessä tiimin kanssa, valittujen toimenpiteiden koordinointi ja toteutus sekä aktiivinen viestintä toimenpiteistä.

Sinulta toivomme: Retket ovat lähellä sydäntäsi. Osaat visioida ja viedä visioita toteutukseen tai ainakin löydä oikeat ihmiset ympärillesi jotta tämä toteutuu. Yksin ei tarvitse kaikesta suoriutua, eikä kaikkea keksiä tyhjästä vaan tukenasi on joukko huippuluottiksia ja toimiston väkeä.

Pestissä saat mahdollisuuden oppia: Pestissä voit löytää itsesi tekemästä melkein mitä vain, riippuen siitä miten lähdet hanketta vetämään. Voit varmasti oppia lisää johtamisesta ja viestinnästä. 

Pestiesimiehenä pestissä toimii ja hakemukset vastaanottaa: Kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen, Juha ”Matsku” Salminen, matsku.salminen@partio.fi, 0407517903


 

JOTA-JOTI -kehitysryhmän brändääjä

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunnan alainen projekti
Pestin pituus: n. 1 vuosi
Johdettavien määrä: 0
Pestaajan yhteystiedot: Reetta Mansikkaviita, reetta.mansikkaviita@partio.fi, 0442803229
Pestin kuvaus: Tule luomaan JOTA-JOTI:sta jotakin aivan uutta, joka vetoaa partiolaisiin ympäri Suomea. Kehitysryhmän brändääjänä olet suunnittelemassa maailmanlaajuisen tapahtuman markkinointia ja brändin luomista Suomessa. Osaat löytää kohderyhmää kiinnostavimmat pointit ja tuoda ne esiin houkuttelevasti.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Tähän pestiin haetaan lanseeraamisen tai brändäämisen osaajaa. Tuntemus JOTA-JOTI -tapahtumasta on plussaa, mutta ei välttämätöntä.
Pestissä pääsee oppimaan: kansainvälisestä partiotoiminnasta.
Lisätietoja: Ida Ringbom, ida.ringbom@partio.fi, kasvatusvaliokunnan puheenjohtaja.

 


JOTA-JOTI -kehitysryhmän jäsen

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunnan alainen projekti
Pestin pituus: n. 1 vuosi
Johdettavien määrä: 0
Pestaajan yhteystiedot: Reetta Mansikkaviita, reetta.mansikkaviita@partio.fi, 0442803229
Pestin kuvaus: Noin vuoden kestävän kehitysprojektin aikana olet mukana kehittämässä ja rakentamassa maailman suurinta vuosittain järjestettävää partiotapahtumaa Suomessa.
Projektissa olet osana ryhmää, joka luo tapahtumasta jotakin aivan uutta, joka houkuttelee tuhansia partiolaisia osallistumaan.

Taivas on rajana tässä projektissa!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: kykyä ajatella luovasti ja isosti, tiedät pääpiirteissään mikä ja mitä JOTA-JOTI on
Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä opit kansallisesta partioprojektista, markkinoinnista ja kansainvälisestä partiotoiminnasta.
Lisätietoja: Ida Ringbom, ida.ringbom@partio.fi, kasvatusvaliokunnan puheenjohtaja


 

Luotsivuosi 2018 -ohjelmapainotuksen päätapahtuman "Luotsisateliitti" johtaja

Pestin sijainti organisaatiossa: Luotsiryhmä, kasvatusvaliokunta

Pestin pituus: 1 v

Johdettavien määrä: 6

Pestaajan yhteystiedot: Henna Peltoniemi, henna.peltoniemi@partio.fi

Pestin kuvaus: Luotsisateliitin johtajana vastaat Luotsivuosi 2018 -ohjelmapainotuksen päätapahtuman järjestämisestä. Luotsisateliitti järjestetään 6.10 alustavan suunnitelman mukaan kolmessa paikassa ympäri Suomen samaan aikaan. Luotsisateliitit ovat yhteydessä toisiinsa etäyhteyden avulla verkostoituen ja oppien toisiltaan uusia keinoja hyödyntäen. Tarkoituksena on antaa luotseille uusia tietoja ja taitoja luotsaamiseen ja saatkin käyttöösi Explon luotsiasemalla kerätyt aihepiirit, joiden pohjalta lähdemme tapahtumaa luomaan.

Pääset johtamaan muutaman hengen LuotsiSateliitti-tiimiä, visioimaan Luotseille suunnattua ohjelmaa sekä toteuttamaan villeimmätkin suunnitelmasi.

 - Järjestää samaan aikaan useassa paikassa sijaitseva ja toisiinsa etäyhteyksin yhteydessä oleva partiotapahtuma aikuisille.

- Ymmärtää aikuisen pestissä toimivan tarpeita ja varmistaa, että luotseilla on mahdollisuus saada oppia eri näkökulmista lisää.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Aikuisille suunnatun partiotapahtuman järjestäminen on sinulle tuttua, tiedät millaisia tarpeita aikuisilla on pestissä kehittyäkseen unohtamatta pestihuollollisia näkökulmia.

Et pelkää hyödyntää sähköisiä kommunikointimenetelmiä vaan haluat oppia hallitsemaan niitä vieläkin paremmin.

Kokemus luotsina toimimisesta on hyvä lisä.

Pestissä pääsee oppimaan:

* Useassa fyysisessä paikassa samaan aikaan olevan tapahtuman koordinointia

* Sähköisten kommunikointimenetelmiä ja niiden hyödyntämistä

* Verkostoitumista ja vapaaehtoisten ohjaamista Pestissä voi erinomaisesti kehittää visiointi- sekä organisointikykyjään ja vuorovaikutus-, suunnittelu ja organisointitaitojaan.

Lisätietoja: SP:n kasvatusvaliokunnan luotsausvastaava Henna Peltoniemi, (@partio.fi)


 

Ohjelmankehitysjohtaja-työpari

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta

Pestin pituus: 2 vuotta

Johdettavien määrä: 0

Pestaajan yhteystiedot: Ida Ringbom, ida.ringbom@partio.fi

Pestin kuvaus: Ohjelmankehitysjohtaja kerää ideoita partio-ohjelman kehittämiseen ja parantaa ohjelman käytettävyyttä ja sisältöjä ideoiden perusteella. Kyseessä on paripesti, jonka toinen osapuoli on jo pestattu. Pesti vaatii sekä toimimista eri ihmisten kanssa että itsenäistä työskentelyä yksin ja työparin kanssa. Ohjelmankehitysjohtaja voi myös hallinnoida ohjelmankehitysprojekteja.

Ohjelmankehitysjohtaja tekee vapaaehtoistyötä, joka parantaa partio-ohjelman laatua ympäri maan. Työn konkreettista tulosta on helppo nähdä partio-ohjelma.fi:ssä ja partio-ohjelmaan liittyvissä julkaisuissa

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pesti vaatii partio-ohjelman hyvän tuntemisen ja kyvyn hallita isoja kokonaisuuksia ja johtaa itseään.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä oppii lisää partiotoiminnasta ympäri Suomea ja maailmaa. Lisäksi pestissä saa harjoitella kokonaisuuden hallintaa, vuorovaikutusta erilaisten ihmisten kanssa ja itsensä johtamista. Partion päämäärä on hyvä olla ohjelmankehitysjohtajalla koko ajan kirkkaasti mielessä.

Lisätietoja: Ida Ringbom, kasvatusvaliokunnan puheenjohtaja, ida.ringbom@partio.fi

Hille Terho, ohjelmankehitysjohtaja, hille.terho@partio.fi


 

Partio-ohjelman sisältöstrategi

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta

Pestin pituus: 1-2 vuotta

Johdettavien määrä: 1

Pestaajan yhteystiedot: Juha Salminen, Matsku, matsku.salminen@partio.fi, 0407517903

Pestin kuvaus: Onko Seikkailijan Reppu-kirja tulevaisuudessa kokonaan virtuaalitodellisuudessa? Tai onko tarpojien ohjelma siisti korttipakka?

Saako ryhmänjohtaja automaattisesti tulevan kokouksen ohjeet ja opasvideon puhelimeensa? Pestissä ohjaat ohjelmankehitystä niin että partio-ohjelman painetut ja digitaaliset sisällöt vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla kohderyhmien tarpeisiin ja ovat kohderyhmän silmissä houkuttelevia. Yhdessä kasvatuskoordinaattorin, ohjelmankehitysjohtajan, sähköisen aktiviteettikorttiprojektin ja Partiojohtajan käsikirja- projektin kanssa suunnittelette ja kehitätte houkuttelevaa sisältökokonaisuutta. Tutustut muiden harrastusten ja muiden maiden partiojärjestöjen materiaaleihin ja tuot oppeja sieltä. Toimit osana kasvatusvaliokuntaa ja osallistut sen kuukausittaisiin kokouksiin. Lisäksi vuosittain on muutama viikonloppukokous tai seminaari joissa panostasi kaivataan. Tarpeen ja tilanteen mukaan osallistut myös kansainvälisiin seminaareihin tai koulutuksiin. Halutessasi voit koota myös oman sisältötiimin ympärillesi avuksesi.

Partiokasvatus on partiotoiminnan ydintä. Olet avainasemassa kohderyhmän tavoittamisessa ja pääset vaikuttamaan siihen miten partio-ohjelmaa tulevaisuudessa käytetään. Pääset näkemään kuinka suunnitelmasi muuttuvat pikkuhiljaa käytännön toiminnaksi lippukuntien viikkotoiminnassa. Lisäksi pestissä pääset työskentelmään yhdessä innostavien ja motinoituneiden ihmisten kanssa ja tekemään partiosta taas hivenen houkuttelevampaa ja helpommin toteutettavaa. Lisäksi keskusjärjestöpestissä näet ja opit tuntemaan hyvin laajasti partiokenttää ja kansainvälistä toimintaympäristöä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Sinulla on kykyä visioida ja hahmottaa hyvinkin laajoja sisältökokonaisuuksia. Hahmotat erilaisten kanavien vahvuudet, heikkoudet ja mahdollisuudet ja sinulla on näkemystä uudenlaisten kanavien hyödyntämisestä partio-ohjelman tavoittavuuden parantamiseksi. Tunnet vähintäänkin partiokasvatuksen perusteet ennalta. Sinulla on erinomaiset ryhmätyöskentelytaidot ja kattavat viestinnälliset taidot.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääset oppimaan menestyvien sisältöjen suunnittelua ja tuottamista. Päääset myös hiomaan ja kokeilemaan käytännössä viestintä ja -markkinointitaitojasi. Pestissä voit oppia muutosjohtamisesta sekä toiminnasta erilaisissa työryhmissä ja erilaisten osaajien ja asiantuntijoiden kanssa.

Lisätietoja: Matsku Salminen, kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen, matsku.salminen@partio.fi 040 7517903


 

Kasvatuksen koulutussuunnittelija

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta

Pestin pituus: 1 vuosi

Johdettavien määrä: 1

Pestaajan yhteystiedot: Ida Ringbom, -, ida.ringbom@partio.fi, -

Pestin kuvaus: Koulutussuunnittelija luo ja koostaa korkealaatuisia koulutusrupeamia partiokasvatukseen liittyviin moduuleihin. Rupeamien rungot ja koulutusmateriaalit jaetaan koulutusten materiaalipankissa netissä.

Koulutukset ovat yksi parhaimmista tavoista tukea laadukkaan partiokasvatukset toteutumista lippukunnissa. Tässä pestissä saat varmistaa, että se toteutuu niin hyvin kuin mahdollista.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pestissä tarvitaan hyvää ymmärrystä partiokasvatuksesta sekä kouluttamisesta partiossa.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä oppii lisää partiokasvatuksesta ja koulutusten suunnittelusta. Pestissä kehittää myös itsensä johtamiseen liittyviä taitoja.

Lisätietoja: Ida Ringbom, kasvatusvaliokunna puheenjohtaja, ida.ringbom@partio.fi


 

Symboliikkakehittäjä

Pestin sijainti organisaatiossa: Symboliikkaprojekti/Kasvatusvaliokunta

Pestin pituus: 1-2 vuotta, sovittavissa oman kiinnostusalan mukaan

Johdettavien määrä: 1

Pestaajan yhteystiedot: Juha Nurminen, Jura, jura.nurminen@partio.fi, 0400749599

Pestin kuvaus: Symboliikkaprojekti on useampivaiheinen. Aluksi kartoitamme symboleja ja symboliikkaa SP:n ja piirien tasollta. Projekti jatkuu kartoitettujen asioitten mahdollisuuksien selvittämisellä. Toisessa vaiheessa tartutaan tekemisen symboliikkaan ja tarkastellaan partio-ohjelman aktiviteetteja niin, että niistä löydettäisiin sen selvästi nähtävän tekemisen lisäksi se kasvatuksellinen tai muu oppiminen.

Kiinnostaako symboliikka? Miksi se on omana palanaan partiomenetelmässä vaikka tuntuu ettei sitä niin kauheasti merkkien ja huutojen lisäksi olekaan. Symboliikkaa on kaikkialla. Tärkeää on totta kai merkit ja muu minkä jokainen tunnistaa symboleiksi ja symboliikaksi. Mutta yhtä tärkeää on se, mitä ei ihan heti symboliikaksi mielletä.

Projektissa olet mukana tekemässä jotain kokonaan uutta ja luomassa suuntaviivoja sille, miten symboliikka toimii partiokasvatuksen osana niin SP:n toiminnassa kuin laumaillassakin. Pääset tekemään toisaalta itsenäisesti tutkimustyötä ja toisaalta rakentamaan yhdessä ryhmän kanssa tapoja ja ohjeita sille, miten symboliikka osaltaan auttaa partion päämäärän toteuttamisessa ja antaa oman ymmärrettävän lisänsä partiotoimintaan.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Sinulla on

- kiinnostusta näkyvien ja symboleiksi ymmärrettävien asioiden maailmaan

- ymmärrystä partio-ohjelmasta ja tahto nähdä asioissa muitakin tasoja kuin vain se konkreettinen

- järjestelmällisyyttä ja kehittämisen halua sekä kykyä tarkastella asioita eri suunnista

- avoin mieli

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääset oppimaan

- symboliikan merkityksen partiokasvatuksessa

- verkostoitumista ja vapaaehtoisten ohjaamista

- tiedonhankintaa ja sen analysointia sekä saatujen tulosten hyödyntämistä

- hankittujen tietojen muokkaamista käyttökelpoiseen ja help Pestissäsi olet yhteydessä piirien ja SP:n toimijoihin ja tiedonhankintatoimessa ohjaat heitä. Pääset myös ohjaamaan muuta projektiryhmää sinulle sovitun osa-alueen kohdalla.

Lisätietoja: Jos kiinnostuksesi heräsi, kysele lisää:  Jura Nurminen Kasvatusvaliokunnan symboliikkavastaava jura.nurminen@partio.fi P. 0400749599

 

Kuva: Olli Savisaari