Esikoulujen partioviikossa mukana 24 000 lasta

Suositussa Esikoululaisten Partioviikossa 2018 oli mukana 24 000 eskarilaista tuhannessa päiväkodissa. Monilla paikkakunnilla kampanjaan liittyi lippukunnan vierailu partioviikolla 23.-29.42018. Kiitelty kampanja tarjoaa opettajalle valmiin, uuteen opetussuunnitelmaan pohjautuvan materiaalipaketin, jonka avulla voi tutustua partioon ja saada vinkkejä toimintaan. Viikon aikana kokeillaan uusia asioita ja liikutaan luonnossa. Jokainen lapsi saa oman tehtäväkortin, johon kerätään tarroja ja viikon päätteeksi lapset palkitaan Partioviikko-rintamerkillä.

”Pidimme kovasti valmiista materiaalista; siitä oli helppo poimia toimintaan leikkejä ja muita toimintoja. Materiaali sopii hienosti sisällöltään esiopetuksen opetussuunnitelmaan ja vinkkejä ja toimintaideoita voi käyttää myöhemminkin toiminnassa”, kertoo Omenapuun päiväkodin johtaja Marika Suojanen Mäntsälästä. Omenapuu osallistui esikoulujen partioviikkoon jo neljättä kertaa.

”Rakensimme yhdessä lasten kanssa sisälle leikkinuotion, jonka ympärillä huusimme partiohuutoja, lauloimme partiolauluja, leikimme partioleikkejä ja juttelimme partiotavoista. Open omat partiomuistot nousivat lämpiminä mieleen ja lapsista oli mielenkiintoista nähdä vanhoja partiotavaroita ja -muistoja”, itsekin entinen partiolainen Suojanen valotti teemaviikkoon valmistautumista.

Omenapuulaiset saivat retkivieraakseen Mäntsälän Metsäkäpyjen perhepartioryhmä Tikrujen vetäjän Jaana ”Jasu” Hopeakosken heti viikon aluksi maanantaiaamuna. Lähimetsä kutsui retkelle, jossa Kultakaislat pääsivät partiotekemisen makuun.

Tällä kertaa retken opettavaisessa osuudessa tutustuttiin puulajeihin hauskan puu-hipan avulla. Leikissä piti ehtiä mainitun puun luokse ennen kuin hippa saa kiinni. Mänty oli monen mielestä vaikea tunnistaa rungosta, mutta kuusi, koivu, paju ja pihlaja olivat kaikille tutumpia.

Retken lopuksi kuultiin ensimmäinen luku Timo Parvelan Ella ja kaverit matkalla jamboreelle -kirjasta. Kirjan sankarit olivat eskarilaisille jo ennestään tuttuja. Kirja nauratti kuulijoita kovasti ja loppu tarina kuultiin Partioviikon edetessä. Eskarilaisten retki päättyi tietenkin partiolaisten sisaruspiiriin.

”Jasun pitämällä partioretkellä lapsista mukavaa oli kaikki! Parhaiten jäi mieleen leikit; erityisesti sukkaformula kirvoitti hymyn huulille”, Suojanen summasi esikoululaisten tuntoja.

Esikoululaiset lukevat Jamboree-kirjaa maassa mahallaan

Partiosta yhteinen harrastus koko perheelle

”Monien lasten vanhemmat käyvät esittelemässä omaa ammattiaan tai osaamisaluettaan päiväkodissa. Itse olen tehnyt päiväkotivierailun partioviikon puitteissa jo neljä kertaa. On hauskaa, kuinka lapset innostuvat tekemällä oppimisesta ja heistä on hauska tutustua partiotapoihin”, Suomen Partiolaisten viestintäkoordinaattorina työskentelevä Jaana Hopeakoski kertoo.

”Eskarilaiset ovat aina innoissaan partiosta, luonnossa liikkumista ja partiotavoista. Partion voi aloittaa aikaisintaan 7-vuotiaana mutta perhepartion retkille voi osallistua myös pikkulapset oman huoltajansa kanssa”, Hopeakoski kertoo. ”Partioharrastus sopii myös aikuisille ja mukaan kannattaa lähteä rohkeasti. Partiosta voi tulla yhteinen harrastus koko perheelle!”

Teemaviikon materiaali on esikouluille ilmainen ja esikoulut voivat käyttää materiaalia itselleen sopivana ajankohtana. Materiaali löytyy täältä. Vastaava teemaviikko järjestetään myös eka- ja tokaluokkalaisille syksyllä. Koululaisten Partioseikkailun materiaalit löytyvät täältä.

Partio on avointa kaikille ja parhaiten oman lapsensa saa mukaan toimintaan lähtemällä itse vaikka ryhmänvetäjäksi. Lisätietoa aikuisena partion aloittamisesta.