Esikoulujen partioviikko

Partiolaiset kutsuvat kaikki esikoululaiset mukaan Partioviikon viettoon huhtikuussa 2021. Partioviikolla 2021 esikoululaiset pääsevät tutustumaan partion jännittävään maailmaan! Viikon aikana kokeillaan uusia asioita ja liikutaan luonnossa. Jokainen lapsi saa oman tehtäväkortin, johon kerätään tarroja viikon aikana.

Esikoulujen partioviikko jälleen huhtikuussa 2021

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi vuonna 2020 emme lähettäneet Esikoulujen partioviikon materiaaleja tilaajille. Päädyimme kyseiseen ratkaisuun, sillä  suurin osa lapsista ei ollut paikalla esikouluissa.

Toivomme, että tilanne on toisin huhtikuussa 2021! Käynnistämme kampanjan jälleen ja kutsumme kaikkia esikouluja mukaan riemukkaaseen partiomaiseen puuhaviikkoon. Olemme yhteydessä kaikkiin tänä vuonna kampanjaan ilmoittautuneisiin esikouluihin loppuvuoden aikana.

Esikoulujen partioviikon materiaalit

Opettajan opas sisältää ohjeet viikon aikana tehtäviin aktiviteetteihin. Aktiviteetit on lajiteltu oppaaseen esikoulun opetussuunnitelman tavoitteiden mukaan. Oppaassa on myös ohjeita partiotapoihin ja lukuisiin leikkeihin.
Materiaali on esikouluille ilmainen. Tilaukset tulee tehdä tammikuun loppuun mennessä.
Esikoulut voivat käyttää materiaalia itselleen sopivana ajankohtana, joko partioviikolla 19.-25.4. tai vaikka vasta toukokuussa.

Materiaalin tilaus

Lippukunnat

Lippukuntien esikouluvierailujen mahdollisuutta arvioidaan lähempänä kampanjan ajankohtaa.  Toivottavasti teillä on silloin mahdollisuus vierailla lähieskarissanne, jos vain korona-tilanne sen sallii!

Materiaalit 2021

Suomenkieliset materiaalit

Materiaalit, joihin on viitattu Opettajan oppaassa:


Esikoulujen partioviikon materiaaleja ei lähetetä tänä keväänä 2020 – netissä oleva materiaali kaikkien käytössä

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi olemme päätyneet siihen, että emme lähetä Esikoulujen partioviikon materiaaleja lainkaan tänä keväänä (2020). Päädyimme tähän ratkaisuun, sillä  suurin osa lapsista ei ole paikalla esikouluissa.

Kannustamme kuitenkin lämpimästi hyödyntämään näiltä sivuilta löytyviä materiaaleja. Lisäksi olemme koonneet kaikille sopivaa partioaiheista puuhaa partion nettisivuille. Molempia materiaaleja voi hyödyntää myös, jos lähetätte esikoululaisille tekemistä koteihin.

Esikoulujen partioviikko järjestetään taas ensi keväänä. Olemme yhteydessä kaikkiin tänä vuonna kampanjaan ilmoittautuneisiin esikouluihin vielä loppuvuoden aikana.

Tsemppiä kevääseen ja kuullaan taas!

LIPPUKUNNAT HUOM!
Lippukuntien vierailuja esikouluihin ei myöskään toteuteta tämän kevään aikana. Alakouluihin sen sijaan kannattaa tehdä vierailuja taas syksyn aikana. Monissa kouluissa järjestetään esimerkiksi valtakunnallinen harrastusviikko, jolloin koulut ottavat mielellään harrastusten esittelijöitä paikalle.
Esikoulujen partioviikko järjestetään taas ensi keväänä. Toivottavasti teillä on silloin mahdollisuus vierailla lähieskarissanne!

Vuoden 2020 kampanjaan on ilmoittautunut yli 30 000 lasta noin 2000 esikouluryhmästä (1100 esikoulua). Vuonna 2019 mukana oli noin 30 000 lasta 1500 esikouluryhmästä.

Ilmoittautuminen kampanjaan on päättynyt vuoden 2020 osalta. Tältä sivulta löytyviä materiaaleja saa vapaasti hyödyntää.

Kaikille ilmoittautuneille esikouluille on lähetetty vahvistusviesti. Materiaalit lähetetään ilmoittautuneille esikouluille maaliskuun aikana.

Uudistunut opettajan opas sisältää ohjeet viikon aikana tehtäviin aktiviteetteihin. Aktiviteetit on lajiteltu oppaaseen esikoulun opetussuunnitelman tavoitteiden mukaan. Oppaassa on myös ohjeita partiotapoihin ja lukuisiin leikkeihin. Materiaali on esikouluille ilmainen.

Esikoulut voivat käyttää materiaalia itselleen sopivana ajankohtana, joko partioviikolla 20.-26.4. tai vaikka vasta toukokuussa. Kampanjan materiaaleihin pääset tutustumaan tämän sivun alalaidassa.

Lippukunta, osallistu tekemällä vierailu!

Partioviikon aktiviteetit onnistuvat esikoulun henkilökunnan voimin, mutta osana sitä voi järjestää myös lippukunnan vierailun. Se on loistava tapa syventää lasten kokemusta ja markkinoida omaa syksyllä alkavaa toimintaa. Parhaimmillaan vierailusta voi muodostua jatkuva yhteistyö esikoulun kanssa.