Esikoulujen partioviikko

Partiolaiset kutsuivat kaikki esikoululaiset mukaan Partioviikon viettoon huhtikuussa 2020. Partioviikolla 2020 esikoululaiset pääsevät tutustumaan partion jännittävään maailmaan! Viikon aikana kokeillaan uusia asioita ja liikutaan luonnossa. Jokainen lapsi saa oman tehtäväkortin, johon kerätään tarroja viikon aikana.

Vuoden 2020 kampanjaan on ilmoittautunut yli 30 000 lasta noin 2000 esikouluryhmästä (1100 esikoulua). Vuonna 2019 mukana oli noin 30 000 lasta 1500 esikouluryhmästä.


TIEDOTE KORONAVIRUKSESTA JOHTUVASTA POIKKEUSTILASTA

Hei esikoulujen väki
Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi seuraamme tilannetta myös esikoulujen partioviikon osalta. Lähetämme materiaalit esikouluihin kevään aikana, myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana, jos tilanne sen mahdollistaa. Mikäli esikoulunne on toiminnassa poikkeustilasta huolimatta, voitte halutessanne hyödyntää tältä sivuilta löytyviä materiaaleja.

Hei lippukunnat
Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi seuraamme tilannetta myös esikoulujen partioviikon osalta. Lippukuntien vierailuja esikouluihin ei kannata tämän kevään aikana enää toteuttaa vaan siirtää vierailut suosiolla ensi kevääseen. Alakouluihin sen sijaan kannattaa tehdä vierailuja taas syksyn aikana. Monissa kouluissa järjestetään esimerkiksi valtakunnallinen harrastusviikko, jolloin koulut ottavat mielellään harrastusten esittelijöitä paikalle. https://www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/toimintaa/harrastusviikko/


Ilmoittautuminen kampanjaan on päättynyt vuoden 2020 osalta. Tältä sivulta löytyviä materiaaleja saa vapaasti hyödyntää.

Kaikille ilmoittautuneille esikouluille on lähetetty vahvistusviesti. Materiaalit lähetetään ilmoittautuneille esikouluille maaliskuun aikana.

Uudistunut opettajan opas sisältää ohjeet viikon aikana tehtäviin aktiviteetteihin. Aktiviteetit on lajiteltu oppaaseen esikoulun opetussuunnitelman tavoitteiden mukaan. Oppaassa on myös ohjeita partiotapoihin ja lukuisiin leikkeihin. Materiaali on esikouluille ilmainen.

Esikoulut voivat käyttää materiaalia itselleen sopivana ajankohtana, joko partioviikolla 20.-26.4. tai vaikka vasta toukokuussa. Kampanjan materiaaleihin pääset tutustumaan tämän sivun alalaidassa.

Lippukunta, osallistu tekemällä vierailu!

Partioviikon aktiviteetit onnistuvat esikoulun henkilökunnan voimin, mutta osana sitä voi järjestää myös lippukunnan vierailun. Se on loistava tapa syventää lasten kokemusta ja markkinoida omaa syksyllä alkavaa toimintaa. Parhaimmillaan vierailusta voi muodostua jatkuva yhteistyö esikoulun kanssa.