Hallituksen, Partioneuvoston ja toimihenkilöiden kokouksissa tarjotaan kasvisruokaa

Suomen Partiolaisten hallitus on tehnyt periaatepäätöksen, että jatkossa hallituksen ja Partioneuvoston kokouksissa tarjoillaan ensisijaisesti kasvisruokaa. Lihaa, erityisesti punaista lihaa, syödään Suomessa keskimäärin enemmän kuin ravitsemussuositusten mukaan olisi terveellistä.

Ruoan osuus keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä on suunnilleen yhtä suuri kuin liikenteen, joten oman ruokavalion pohtiminen on myös yksi keino vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeensä. Kasvispainotteisen ruokavalion lisäksi voi esimerkiksi suosia sesonkikasviksia tai minimoida hävikkiä ostamalla vain tarpeellinen määrä ruokaa.

Haluamme haastaa jokaisen pohtimaan omia valintojaan arjessa. Hallitus kokoustaa noin kerran kuukaudessa, ja kerran kuussa syömme siis yhdessä hieman terveellisemmin ja ympäristöystävällisemmin, iloitsee hallituksen jäsen Mirva Matikka.

Myös Partioasemalla Helsingissä työskentelevät toimihenkilöt tekivät samanlaisen päätöksen hiljattain ja kuukausittain järjestettävässä asemakokouksessa tarjotaan vastedes vain kasvisruokaa. Lisäksi Partioaseman jätteiden kierrätystä on tehostettu.

Vuoden alussa käynnistyneen hallitusohjelmaprojektin ‘Kestävä kehitys partiossa’ tarkoituksena on tuoda kestävän kehityksen tavoitteet, Agenda2030, partiotoiminnan arkeen niin paikallisesti, alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Ympäristönäkökulman lisäksi partiolaisille tärkeitä tavoitteita ovat esimerkiksi eriarvoisuuden vähentäminen sekä rauhan edistäminen.

Porkkanat paistuvat nuotiopannulla
Kuva: Juha Nurmi