Iloa ja ystäviä Koko Suomen partioillassa

Tiistaina 18.4. vietettiin Koko Suomen partioiltaa. Lippukunnat ja ryhmät eri puolilla Suomea kokoontuivat omilla lähialueillaan juhlimaan Partioviikkoa. Rauman Partiotytöt herkuttelivat yhteisessä partioillassa trangiapopcorneilla ja pelasivat pihapelejä. 

Rauman Partiotyttöjen Milja Vahteristo, Wilma-Reetta Linnala ja Lotta Hanni toimivat lippukunnassaan ensimmäisen vuoden tarpojaryhmän johtajina. Ystävykset juhlivat yhdessä lippukuntansa ja tarpojiensa kanssa Partioviikkoa osallistumalla Koko Suomen partioiltaan. Upean aurinkoinen sää ja hyvin suunniteltu ohjelma takasivat hyvän tunnelman koko partioillan ajan. 

Koko Suomen partioilta rakentui yhteistyöllä ja niinpä myös Milja, Wilma-Reetta ja Lotta osallistuivat tapahtuman tekemiseen. 

”Paistoin popcornia ja ohjasin ongintapistettä”, kertoo Milja. Tapahtuman tekemisestä jäi hänelle positiivinen kokemus. 

Tapahtumaan oli kutsuttu lippukunnan jäsenten lisäksi myös partiolaisten huoltajia, jotta myös heillä oli mahdollisuus nauttia Partioviikosta yhdessä lastensa kanssa. Lotan yhtenä tehtävänä olikin huolehtia, että huoltajat saavat tietoa partiosta. 

Milja Vahteristo (alhaalla), Wilma-Reetta Linnala (keskellä) ja Lotta Hanni (ylhäällä).
Milja Vahteristo (alhaalla), Wilma-Reetta Linnala (keskellä) ja Lotta Hanni (ylhäällä).

Yhdessä tekemistä ja oppimista 

Partion ytimessä on yhdessä tekeminen ja oppiminen. Milja, Wilma-Reetta ja Lotta pitävätkin partiosta saatuja ystävyyssuhteita yhtenä tärkeimmistä asioista. Nuoret ovat samassa samoajaryhmässä sekä johtavat yhdessä ryhmää. Partioharrastus toi nuoret aikanaan yhteen ja nyt he ovatkin parhaita kavereita.

”Partio on todella monipuolinen harrastus, jossa saat varmasti uusia kavereita ja kokemuksia. Se on mukavaa, koska siellä voi olla oma itsensä. Se ei ole joukkuelaji, missä pitää kilpailla, vaan sä voit vaan tulla ja hengailla. Voit tulla viettämään aikaa kavereiden kanssa ja saamaan hyviä muistoja”, Wilma-Reetta kuvaa partiota. Hän myös painottaa, että partion avulla oppii monia hyödyllisiä taitoa: 

”Se on semmoinen hyvä harrastus, jonka voi laittaa vaikka työhakemukseen. Se antaa sinusta positiivisen kuvan. Partiossa myös oppii semmoisia hyviä taitoja, joita pystyy hyödyntämään muuallakin kuin partiossa.”