Laura Kalervo aloittaa osaamiskeskus Kentaurissa

Laura Kalervo
Laura Kalervo
Kuva: Katri Järvenpää

Osaamiskeskus Kentaurin johtaja Timo Sinivuori on siirtynyt uusiin tehtäviin. Vastuu Kentaurin toiminnasta siirtyy osaamiskeskuksen päällikköparille, jonka muodostavat Laura Kalervo Suomen Partiolaisista sekä Raisa Omaheimo Opintokeskus Siviksestä.

Laura Kalervo on työskennellyt aiemmin Suomen Partiolaisissa laajasti koulutuksen, osaamisen ja partiokasvatuksen parissa monien vuosien ajan. Laura toimi myös Kentauria edeltäneessä partion osaamiskeskuksessa Työelämätaitojen ohjelma -projektissa.

”Kentauri tuntuu hyvin innostavalta haasteelta, jossa pääsen laajentamaan järjestötuntemustani ja kehittämään nuorisotyötä. Osaamisen kehittäminen ja hyödyntäminen nuorten urapohdinnoissa on lähellä sydäntäni”, Laura kertoo. Laura aloittaa Kentaurin tehtävässä 15.8.

Raisa Omaheimo on tehnyt jo kahden vuoden ajan työtä osaamiskeskuksessa vaikuttavuuden arvioinnin sekä mittarien kehittämisen parissa ja jatkaa nyt laajemmassa toimenkuvassa.

Osaamiskeskus jatkaa nuorisoalan kehitystyön parissa

Nuorisoalan osaamiskeskus Kentauri toimii opetus- ja kulttuuriministeriön tuella ja toiminnasta vastaavat Suomen Partiolaiset, Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak, Opintokeskus Sivis sekä Talous ja nuoret TAT. Nuorisoalan osaamiskeskusten rahoituskausi kestää keväästä 2020 keväälle 2024. Kentauri tukee nuorisoalan järjestöjen kehitystyötä tiedontuotannossa, vaikuttavuusarvioinnissa, tekee tutkimusta ja tukee osaamisen tunnustamisessa sekä selvittää nuorisoalan kansalaistoiminnan muuttuvien toimintaympäristöjen vaikutuksia.