Maailmanjamboree 2023 projekti käynnissä – Suomen joukkueen johtajapari haussa!

Seuraava partiolaisten maailmanjamboree järjestetään vuonna 2023 Etelä-Koreassa, mutta mikä on maailmanjamboree? Maailmanjamboree on “vain” suurin kansainvälinen leiri, jota me partiolaiset järjestämme, ja leirille osallistuu partiolaisia ympäri maailman. Maailmanjamboree tarjoaa osallistujille ainutlaatuisia kokemuksia sekä mahdollisuuden kokea partion kansainvälisyys ja itsensä osaksi maailmanlaajuista partioliikettä. Ensimmäinen maailmanjamboree järjestettiin Iso-Britanniassa vuonna 1920 ja on siitä lähtien järjestetty noin joka neljäs vuosi. Tällä kertaa leiripaikkana on Saemangeum, Jeollabuk-Do:n provinssissa, ja tapahtumaan odotetaan jopa 50 000 partiolaista.

Etelä-Korealaiset ovat jo useamman vuoden suunnitelleet tapahtumaa, ja vielä on paljon suunniteltavaa ja järjestettävää, ennen kuin he voivat vastaanottaa 50 000 osallistujaa. Edellinen 2019 järjestetty maailmanjamboreeprojekti päättyi alkuvuodesta, mutta Suomen Partiolaiset käynnistää nyt jo seuraavan jamboreeprojektin. Projekti alkaa pestaamalla projektille kaksi joukkueenjohtajaa.

Jamboreeprojekti on noin nelivuotinen ja tarjoaa mitä ihmeellisempiä elämyksiä ja kasvua johtajille. Projektiin mahtuu huikeita maisemia, kulttuurielämyksiä, johtajana kasvua, projektinhallintaa, kasvatustavoitteiden pohtimista ja toteuttamista sekä kilo hienoja muistoja (ja varmasti myös muutama upea valokuva). Projektin aikana pääsee kokemaan asioita, joita ei kotimaan projektit pysty tarjoamaan, aidossa kansainvälisessä ympäristössä.

Faktoja jamboreesta:

  • Teemana on “Draw your dream”
  • Osallistujia odotetaan noin 50 000, 169 eri maasta
  • Osallistujaikäiset: 14-17-vuotiaat
  • Aikuiset: Ovat joko CMT:tä eli laajennettua oman maan johtoryhmää tai ISTejä eli palveluleiriläisiä
  • Järjestetään 1-12.8.2023, Saemangeumissa
  • SP:n tavoitteena on tuhatpäinen joukkue

Joukkueenjohtajien pestihaku on nyt avattu partio.fi:n pestisivulla, ja haku on auki 30.08.2020 asti. Lisätietoja pestistä voit kysyä WOSM KV-valtuutettu Reetta Grönlundilta, reetta.gronlund@partio.fi

Lisätietoja jamboreesta löydät osoitteesta: http://www.2023wsjkorea.org/. Joukkueenjohtajien pestaamisen jälkeen alkaa jamboreeprojektista kuulumaan enemmän, pysy siis kuulolla!

 

Kuva: Lasse Roiha