Nyt on aika pitää ääntä – partiolaiset lähtevät ilmastomarssille

Jos ilmastonmuutos ahdistaa ja marssihammasta kolottaa, niin toukokuussa lähdetään yhdessä marssimaan ilmastotekojen puolesta! Suomen Partiolaiset on mukana kevään Lisää ääntä -ilmastomarssissa, joka järjestetään 2. kesäkuuta 2024.

Miten voit osallistua?

Ilmastomarssi alkaa samaan aikaan 2.6. kello 14 Helsingissä, Joensuussa, Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Vaasassa.

Helsingin marssikulkue lähtee Senaatintorilta. Partiolaisten yhteislähtö kokoontuu kello 13.30 J. V. Snellmanin patsaalla Suomen Pankin edustalla. Siirrymme siitä ennen marssin alkua Senaatintorille.

Tarkemmat tiedot muiden kaupunkien marssien osalta ilmoitetaan Lisää ääntä -kampanjan verkkosivuilla

Partiolaisia ilmastomarssikyltteineen Helsingin Senaatintorilla.
Partiolaisia vuoden 2018 ilmastomarssilla. Kuvassa Solja Nuijanmaa, Lauri Nuijanmaa, Ahti Hopeakoski, Elias Hopeakoski, Aarni Nuijanmaa ja Aamos Hopeakoski kyltteineen. Kuva: Salla Varpula

Lisää ääntä -kampanjan tavoitteena on kannustaa nuoria äänestämään

Euroopan parlamentissa tehdään ilmaston ja ympäristön kannalta merkittävimmät ja vaikuttavimmat poliittiset päätökset. Esimerkiksi suurin osa Suomesta toteutuneista päästövähennyksistä on seurausta EU-tason päätöksistä. Lisää ääntä -kampanjan tavoitteena on myötävaikuttaa siihen, että seuraava Euroopan parlamentti tekee aidosti kunnianhimoista ja oikeudenmukaista ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa planeettamme elinolojen turvaamiseksi.

Euroopan parlamenttivaaleissa on Suomessa järjestetyistä vaaleista matalin äänestysprosentti etenkin nuorten keskuudessa (n. 25 %). Kampanjan tavoitteena on saada erityisesti nuoret ihmiset käyttämään ääntään vaaleissa. Kampanja on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Lisätietoa Lisää ääntä -kampanjasta löytyy kampanjan sivulta