Partiolaiset haastavat mukaan ilmastomarssille 20.10.2018 

Suomen Partiolaisten hallitus haastaa kaikki kanssaan marssimaan ilmaston puolesta Helsinkiin lauantaina 20.10. Järjestämme partiolaisten kokoontumisen Snellmaninkadun ja Aleksanterinkadun kulmassa klo 14.15, tervetuloa mukaan partiohuivi kaulassa tai ilman!  Voit olla myös virtuaalisesti mukana klikkaamalla itsesi Facebook-tapahtumaan ja jakamalla tietoa asiasta muille partiolaisille.

Ilmastonmuutoksen hillintä on aikamme suuria kysymyksiä ja ilmastonmuutos vaikuttaa meidän kaikkien tulevaisuuteen. Kansainvälisen ilmastopaneeli IPCC:n tuore raportti osoittaa, että meidän on kaikin tavoin pyrittävä hillitsemään ilmaston lämpenemistä. Ilmastomarssi on monien kansalaisjärjestöjen yhdessä järjestämä tapahtuma, jossa vaaditaan vahvoja toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Maailman maat ovat sopineet rajaavansa maapallon lämpenemisen 1,5 asteeseen ja myös partiolaiset vaativat, että Suomen on oltava tässä työssä edelläkävijänä mukana.

 Partion puheenjohtaja Hilla Ruohola”Partion pitää sekä nuorten liikkeenä, kansainvälisenä rauhanliikkeenä että merkittävänä ympäristökasvattajana olla aktiivisesti mukana ilmastokysymyksissä. Me haluamme kasvattaa tiedostavia yhteiskunnan jäseniä, jotka osaavat ja haluavat pitää maapallosta huolta ja jotka haluavat tulevaisuudessakin nauttia luonnon monimuotoisuudesta”, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola kertaa päätöstä osallistua ilmastomarssille huivi kaulassa.

Yksi tapa torjua ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden vähentymistä on lisätä ympäristökasvatusta. Suomen Partiolaiset ja WWF ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja halua suojella luontoa. Yhteistyön aikana partio-ohjelman ympäristökasvatuksellista sisältöä päivitetään entistäkin vaikuttavammaksi.

 ”Partion arvoissa korostetaan ihmisen suhdetta ympäristöön. Se merkitsee vastuunottoa elinympäristöstä ja huolehtimista sen säilymisestä tuleville sukupolville. Partiolaisen luontosuhde kehittyy metsäretkillä ja partio-ohjelmassa on runsaasti ympäristön suojeluun liittyviä aktiviteetteja. Luonto tarjoaa partiolaisille paikan oppia ja olla yhdessä ja siksi sen suojeleminen on itsestäänselvyys”, kertoo Suomen Partiolaisten metsäryhmän puheenjohtaja Mikko Jalo.

Partio on aktiivisesti mukana myös 8.10. käynnistyneessä Ilmastonmuutos haltuun – Ennakoi, varaudu, sopeudu -viestintäkampanjassa. Kampanja näkyy laajasti sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #ilmastonmuutoshaltuun ja #hyvänsäänaikana. https://www.partio.fi/ajankohtaista/partiolaiset-ilmastonmuutos/

Lisätiedot

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry puheenjohtaja

Maria Ruohola, p. 044 760 5632

 

Metsäryhmän puheenjohtaja

Mikko Jalo, p. 050 439 3992

 

Aihetunnisteet: #partioscout #NytOnpakko toimia #ilmastonmuutos #ilmastonmuutoshaltuun #hyvänsäänaikana