Partiolaisia lähdössä ehdolle seurakuntavaaleissa ympäri Suomen

Tänä syksynä valitaan päättäjät evankelis-luterilaisen kirkon paikallisseurakuntiin ja seurakuntayhtymiin ympäri Suomen. Suomen Partiolaiset on mukana myös näissä vaaleissa.

– Me partiossa haluamme olla kannustamassa nuoria lähtemään ehdolle ja äänestämään myös seurakuntavaaleissa. Seurakuntaan vaikuttaminen ja sen toimintaan aktiivinen osallistuminen on tärkeää sekä niille lippukunnille, joiden taustayhteisö on seurakunta että laajemmin partion kasvatustyölle, toteaa kirkkosuhteista vastaava luottamushenkilö Atte Kesti.

– Keräämme tälläkin kertaa partioehdokkaita näkyviin myös seurakuntavaaleissa ja kannustamme partiolaisia sekä äänestämään että lähtemään ehdolle, hän jatkaa.

Jokaisella partiolaisella on annettavaa seurakuntavaaleissa.

Turun tuomiokirkkoseurakunnassa ehdolle jälleen lähtevä Sofia Engblom Henrikin Tapulitytöistä, pitää tärkeänä että partiolaiset ovat edustettuina seurakuntaneuvostoissa, jotta lippukunnan ja seurakunnan kumppanuutta rakennetaan yhteisistä lähtökohdista.

Ensimmäistä kertaa ehdolle Jyväskylässä on myös lähtenyt 18-vuotias Ronja Makkonen Vaajan Valppaista.

– Partiossa olemme pienestä asti oppineet, että vaikuttaminen kuuluu kaikille. Jokaisella on vastuu ympäristöstä ja toisilta ihmisistä. Partiossa opitaan jo sudenpentuna, että vaikuttamisen tapoja on monia, Makkonen kertoo.

Sofia Engblom
Sofia Engblom
Ronja Makkonen
Ronja Makkonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voit lukea täältä lisää partioehdokkaiden tarinoita siitä, miksi he lähtivät ehdolle seurakuntavaaleissa.

Partiolippukunnilla on usein taustayhteisönä paikallinen seurakunta. Muutama vuosi sitten tehdyn partion peruskirjan uudistamisen myötä varsinaista muutosta partion arvopohjassa ei tapahtunut, vaan siinä partion arvoja lähinnä selkeytettiin. Partiossa on tilaa eri uskontokuntiin kuuluville ja uskonnottomille.

Partion seurakuntavaalitavoitteet on koottu sivustolle www.partioehdokkaat.fi. Samoille sivuille avautuu myös 15.9. jälkeen lomake, jonka kautta partioehdokkaat voivat ilmoittautua.  Partioehdokas on partion jäsenmaksun maksanut tai Partion ystäväksi liittynyt seurakuntavaaliehdokas, joka on sitoutunut partion arvoihin.