Pauli ja Tuulia Engblom edustavat partiolaisia presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla

Partioneuvoston puheenjohtaja Pauli Engblom, 25, ja kansainvälisten yhteyksien valiokunnan puheenjohtaja Tuulia Engblom, 25, osallistuvat Linnan juhliin 6.12.2019. Presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu.

Tänä vuonna presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio huomioivat Linnan juhlien kutsulla henkilöitä ja instituutioita, jotka toiminnallaan edistävät luotettavan tiedon välittämistä ja yhteiskunnallista keskustelua.

− Kutsun saaminen oli yllätys, mutta on tietysti hienoa päästä partion edustajana itsenäisyyspäivän vastaanotolle. On upeaa, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö arvostaa partion nuorten liikkeenä tekemää kasvatustyötä, partiolaisten edustaja Pauli Engblom kertoo.

− Partio on ensi vuonna jo 110:n vuoden ajan kasvattanut satojatuhansia lapsia ja nuoria oma-aloitteisiksi ja itsenäisesti ajattelevaksi ihmisiksi, jotka ovat omalta osaltaan vieneet eteenpäin niin Suomea kuin koko maailmaakin. Esimerkiksi YK:n apulaispääsihteeri Helvi Sipilä ja presidentti Mauno Koivisto ovat olleet partiossa.

Pauli Engblom nuorten ympäröimänä Explo-tapahtumassa
Pauli Enblom keskustelee 15-18 -vuotiaiden nuorten kanssa Explo-tapahtumassa syksyllä 2019 Riihimäellä. Kuva: Kristian Jokinen

Partioneuvosto on partiolaisten ylin päättävä elin, joka koostuu koostuu 24:stä piirijärjestöjen ehdottamasta ja jäsenkokouksen valitsemasta valtuutetusta. Pauli Engblomin kaudella partioneuvostossa on panostettu avoimuuteen ja tietopohjaiseen päätöksentekoon. Avoimen hallinnon tavoitteena on ollut lisätä partion tärkeiden kokousten ja asiakirjojen julkisuutta ja ymmärrettävyyttä, jotta entistäkin laajempi joukko, erityisesti nuoria, olisi kiinnostunut Suomen vaikuttavimman nuorten liikkeen eli partion kehittämisestä.

 Tietopohjainen päätöksenteko eri datalähteitä hyödyntäen auttaa partiota tarjoamaan mielekkään harrastuksen niille lapsille ja nuorille, joilla ei ole lainkaan harrastusta.

− Tietopohjainen päätöksenteko eri datalähteitä hyödyntäen auttaa partiota puolestaan esimerkiksi tarjoamaan mielekkään harrastuksen niille lapsille ja nuorille, joilla ei ole lainkaan harrastusta. Tietoa päätöksenteon tukena voi hyödyntää myös paikallislippukunnassa, Engblom kannustaa.

Iloinen Tuulia alppimajan edessä
Tuulia Enblomilla on kokemusta partiosta eri puolilta maailmaa.

Partion kansainvälisten yhteyksien valiokunnan puheenjohtaja Tuulia Engblomille maailmanlaajuinen partioliike on tullut tutuksi harrastuksen puolesta. Tuulia Engblom edustaa vastaanotolla partiomekon värisessä eli sinisessä iltapuvussa.

− Kutsu tipahti postiluukustamme täytenä yllätyksenä. Vaikka kutsu tulikin Paulille osoitettuna, myös minusta on suuri kunnia olla paikalla edustamassa partioliikettä, Tuulia Engblom iloitsee.

− Partiossa olen päässyt edistämään luotettavan tiedon levittämistä muun muassa olemalla mukana tekemässä partioviestintää ja huolehtimalla siitä, että toiminnanalaani koskeva tieto on helposti ja selkeästi jokaisen partiolaisen tai sellaiseksi haluavan saatavilla.

Presidenttipari kutsuu Presidentinlinnaan noin 1 700 eri tavoin ansioitunutta suomalaista. Kunniavieraina on sotiemme veteraaneja ja lottia. Viime vuonna partiolaisia edusti puheenjohtaja Maria Ruohola. Lue uutinen.

Nimi: Pauli Engblom
Lippukunta: Kupittaan Henrikinpojat
Ikä: 25
Ammatti ja koulutus: Juristi, OTM, KTK
Partiohistoria lyhyesti: Toiminut partion medialähettiläänä, ikäkausivastaavana, HuHu 2015 -leirinjohtajana, lippukunnanjohtajana, partiokipparina, partioneuvoston jäsenenä ja puheenjohtajana. ScoutMeIn-partiomeemisivuston perustajajäsen.
Ajatuksia itsenäisyyspäivästä: ”Lähetin lippukuntani WhatsApp-ryhmään viestin, etten tänä vuonna pääse alueemme perinteiseen itsenäisyyspäivän kirkkoon, vaikka lippukuntamme vastaa järjestelyistä. Myöhemmin kerroin miksi.”

Nimi: Tuulia Engblom
Lippukunta: Kupittaan Henrikinpojat ja Kairankiertäjät
Ikä: 25
Koulutus: Oikeustieteen ylioppilas, liiketalouden tradenomi
Partiohistoria: Toiminut vartion-, lauman- ja seikkailijajohtajana, tarpojaluotsina, Suomen Partiolaisten kansainvälisten yhteyksien valiokunnan jäsenenä ja puheenjohtajana
Ajatuksia itsenäisyyspäivästä: ”Itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraaminen TV:stä on kuulunut itsenäisyyspäiväperinteisiini niin kauan kuin muistan. Tänä vuonna seuraan juhlaa hieman tavallista lähempää.”