Partiolaisten puheenjohtajan Linnan juhlien puvun teema on suomalainen metsä

Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria “Hilla” Ruohola, 29, juhlii presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla 6.12.2018 metsäteemaisessa puvussa. Ruoholan puku, korut ja kampaus henkivät metsän tunnelmaa. Linnan juhlien teema on tänä vuonna ilmasto. Juhliin kutsutaan teeman mukaisesti erityisesti ilmasto- ja ympäristötekoja tehneitä suomalaisia.

Juhlapuku

Puku on Maria Ruoholan itsensä suunnittelema ja sen toteuttaa Muotikuu. Ruoholan pukuun painetaan naparetkeilijä Poppis Suomelan ottama metsäinen valokuva. Metsäteema tulee näkymään myös Ruoholan kampauksessa.

Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola metsäteemaisessa puvussaan menossa linnan juhliin
Kuva: Mika Koivusalo

Korut

Maria Ruohilan käsi- ja korvakorut LInnan juhliin

Ruoholan korut on valmistettu käsityönä suomalaisesta koivusta. Korvakoruissa on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n logo.  Puinen rannerengas on punottu koivuvanerista josefiinansolmun muotoon. Ruoholan korut toteuttaa lohjalainen Fatwood, joka tekee tilaustyönä paljon koruja ja muita puutöitä partiolippukunnille.  Partionjohtajat käyttävät partiohuivissaan nahkaista josefiinansolmua. Solmua kutsutaan myös woggleksi tai Gilwell-punokseksi.

Partiolaiset arvostavat metsää ja suojelevat ympäristöä

Partioharrastus lähentää lasten ja nuorten suhdetta metsään. Tutkimuksen mukaan partioharrastus tukee lasten ja nuorten metsäsuhteen kehittymistä tarjoamalla mahdollisuuden monipuolisiin metsäkokemuksiin. Partio on erityisesti kaupungissa asuville lapsille ja nuorille kimmoke viettää aikaa metsässä. Monipuolinen harrastus tarjoaa kokemuksia, joiden avulla opitaan ja ymmärretään metsien arvo.

Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola kalliolla
Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola on luontoihminen.

”Partio on yksi Suomen merkittävimpiä luontokasvattajia. Partio vie vuosittain kymmeniä tuhansia lapsia ja nuoria metsään, jossa he rakentavat luontosuhdettaan retkeillen ja leireillen. Lapset oppivat arvostamaan metsää, kun he liikkuvat siellä monipuolisesti. Tällaiset lapset tarttuvat herkästi ilmastoasioihin nuorina ja aikuisina. Luonnonsuojelun keinoja opitaan jo pienenä”, Maria Ruohola summaa.

Metsät ovat partiolaisille sekä toimintaympäristö että itsessään tärkeitä. Tutkimuksen mukaan partiolaiset pitävät metsää ympäristönä, joka auttaa rauhoittumaan ja rentoutumaan.

“Luonto on itsellenikin tärkeä rentoutumisen paikka. Havumetsä on suosikkini, mutta kaikki luontoelementit, kuten vesistöt, tunturit, suot ja kaikenlaiset metsät ovat lähellä sydäntäni. Luontosuhteeni tuskin olisi näin syvä ilman partioharrastusta”, Ruohola kertoo.

Kuka Maria Ruohola?  

  • Maria Ruohola on toiminut partiolaisten puheenjohtajana vuonna 2018.  
  • Valittiin jatkokaudelle partiolaisten puheenjohtajaksi vuosille 2019-2020.  
  • Kotoisin Turusta, asuu Helsingissä.  
  • Ammatiltaan psykologi.  

 Lisätietoja tutkimuksesta:

Pynnönen ym. 2018. “Nukkua ja oleskella frendien kaa”
Partioharrastuksen vaikutus lasten ja nuorten metsäsuhteeseen. Vuosilustoja 12 – Suomalainen metsäsuhde. Metsähistorian Seura Ry ja LUSTO Suomen Metsämuseo.
Julkaisu luettavissa: issuu.com/vuosilusto/docs/vuosilusto12

Partiolaisten julkilausuma ilmaston puolesta: https://www.partio.fi/ajankohtaista/partiolaiset-ovat-luonnon-monimuotoisuuden-puolella-onko-suomi/

Juttuun on lisätty 7.12. kuva Maria Ruoholasta asussaan.