Presidentti Niinistön 80 000 euron lahjoitus partiolle ohjataan nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen

Presidentti Sauli Niinistön tukiyhdistys päätti kesällä lahjoittaa vaalikampanjasta ylijääneet varat nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen. Yhdistys kohdensi tästä rahasta 80 000 euroa Suomen Partiolaisille.

Partion saama lahjoitus käytetään lyhentämättömänä vuosien 2018-2019 aikana syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi. Lahjoitus ohjataan kolmeen kohteeseen:

  • leiri- ja retkeilyvarusteiden hankkimiseen vähävaraisille lapsille ja nuorille
  • leiri- ja tapahtumastipendeihin, joilla mahdollistetaan vähävaraisten partiota jo harrastavien tai partion ulkopuolisten lasten ja nuorten osallistuminen kesän 2019 partioleireille tai muihin partiotapahtumiin
  • partion moninaisuutta tukevaan työhön, kuten partiotoiminnan kokeilumahdollisuuksiin sekä metsä- ja luontokokemusten tarjoamiseen partion ulkopuolisille lapsille ja nuorille (esimerkiksi avoimet metsäretket tai toimintamallit ja koulutukset erityistukea vaativien lasten partiotoiminnan mahdollistamiseksi).

”Tämä lahjoitus on meille upea tunnustus työstämme lasten ja nuorten hyväksi. Harrastaminen ehkäisee tutkitusti tehokkaasti yksinäisyyttä sekä syrjäytymistä. Partiolaisille olennaista onkin tarjota jokaiselle nuorelle yhteisö, johon kuulua omana itsenään.  Olemme todella iloisia ja kiitollisia tästä lahjoituksesta,”  Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria ”Hilla” Ruohola kiittää.

 

 

Yläkuva: Anna Enbuske