Satahangan johtajat on valittu

Suomen Partiolaisten seuraavan meripartioleirin, vuonna 2021 järjestettävän Satahanka XIV:n johtajiksi on valittu Ville Sahlström ja Helena Siivonen. Satahanka on muutaman vuoden välein järjestettävä noin 1500 partiolaista ja kymmeniä purjealuksia kokoava leiri, jonka ohjelmaan kuuluvat erityisesti vesillä liikkuminen ja veteen liittyvät aktiviteetit. Viimeksi leiri pidettiin vuosi sitten Loviisassa.

Kuvassa Ville Sahlström
Ville Sahlström Kupittaan Henrikinpojista. Kuva: Ville Sahlströmin kotialbumi.

Ville tulee Kupittaan Henrikinpojista, jossa hän on toiminut monissa eri pesteissä mm. lippukunnanjohtajana ja lippukunnan koulutusaluksen s/y Henrikan vastaavana päällikkönä. Villellä on pitkä kokemus meripartiotoiminnasta myös Lounais-Suomen partiopiirissä, jonka meripartiojaostossa hän on toiminut yhteensä kymmenen vuotta. Lisäksi Ville on toiminut useilla Suomen Partiolaisten ja piirin meripartiokursseilla kouluttajana ja kurssinjohtajana. Satahangan ruoriin Ville hyppää Lounais-Suomen partiopiirin hallituksen taloudesta vastaavan jäsenen paikalta.

Helenan partiopolku alkoi vuonna 1994 Kolkankävijät-lippukunnassa, jossa hän on tehnyt melkein kaikkia pestejä sudenpentujohtajasta lippukunnanjohtajaan. Lisäksi Helena on hankkinut vankkaa kokemusta suurleirien partiokasvatuksesta ja sen johtamisesta muun muassa Roihu 2016 tarpojaohjelmapäällikönä ja Explo 2017 samoajaohjelmajohtajana. Viime vuosina Helena on toiminut L-SP:n piirihallituksessa vapaaehtoistuesta vastaavana hallituksen jäsenenä.

Helena Siivola partiopiirinsä paraatissa
Helena Siivonen tulee Kolkankävijöistä. Kuva: Kris Loimaala.

-Haluamme tehdä Satahanka XIV -leiristä kaikkien vesillä tapahtuvasta partiotoiminnasta kiinnostuneiden leirin, joka tarjoaa elämyksiä sekä kokeneille meripartiolaisille että siihen vasta tutustumassa oleville, Ville kertoo.
-Leirin tekemisessä meille tärkeitä asioita ovat yhdessä tekeminen, ihmisen kokoiset pestit, elämyksellinen leirikokemus sekä kestävä kehitys, Helena täydentää.