SP:n 2019 rogainingmestaruudet ratkotaan 24 h kilpailuna

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n rogainingmestaruudet ratkotaan vuonna 2019 ensimmäistä kertaa täysimittaisena 24 tunnin kilpailuna. Kilpailu käydään 24.-25. elokuuta Rogainingin SM-kilpailujen yhteydessä Vaskijärven luonnonpuiston alueella Lounais-Suomessa.

”24 tunnin rogaining-kilpailu on rankka sekä fyysisesti että psyykkisesti. Nyt kaikilla partiolaisilla on oiva mahdollisuus kokeilla omia rajojaan mahtavassa erämaamaastossa”, valottaa kilpailun johtaja Juha Nappu kisan luonnetta.

Osallistuminen ei kuitenkaan edellytä huippu-urheilijan kuntoa. ”Jos väsy iskee yön pimeinä tunteina, kilpailukeskuksessa voi vapaasti käydä välillä tankkaamassa vatsan täyteen herkullista kisamuonaa ja vaikka ottaa muutaman tunnin torkut omassa lämpimässä makuupussissa”, Nappu vinkkaa.

Turvallisuussyistä 24 tunnin kisa on tarjolla ainoastaan aikuisten sarjoille. Juniorisarjojen osalta SP:n rogainingmestaruudet ratkotaan neljän tunnin kilpailuna.

Joukkueen koko kaikissa sarjoissa on 2-5 henkeä.

Kilpailun järjestelyistä vastaavat Ilpoisten Vuorenkävijät ry ja Turun Metsänkävijät ry.

Kisasivut: www.turkurogaining.fi/sm2019
Kilpailukutsu: http://sm2019.turkurogaining.fi/kilpailuinfo/kilpailukutsu/
Facebook: https://www.facebook.com/events/525957441158650/
Twitter: @turkurogaining

Mitä on rogaining?

Rogaining on suunnistusta, jossa joukkueen tulee annetussa määräajassa hakea mahdollisimman monta rastia haluamassaan järjestyksessä. Rastit on pisteytetty eri arvoisesti ja eniten pisteitä määräajassa kerännyt on voittaja.