Stubb Evolla: ”Partiolla on tulevaisuudessa kaksi vetovoimatekijää” 

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb polkaisi Johtajatulien lauantain käyntiin repäisevällä puheenvuorolla. Stubb nauratti yleisöä heti kärkeen viestintäkatkoksesta, kun juontaja kertoi hänen puhuvan eurooppalaisista arvoista – Stubb taas ei aikonut puhua lainkaan eurooppalaisista arvoista, vaan aivan jostain muusta: kolmesta pointista itsensä kehittämisessä ja niihin liittyvistä kirjavinkeistä.  

Alexander Stubb Johtajatulilla
Alexander Stubb Johtajatulilla

Puheensa jälkeen Stubb kertoi matkallaan syömään, ettei ollut aikanaan lapsuudessaan lyhyttä pyrähdystä lukuunottamatta partiossa. ”Urheiluharrastukset joukkueissa täyttivät sen sosiaalisen tilan ja tarpeen elämässäni niihin aikoihin”, Stubb totesi.  

Stubbin mukaan partiolla on tulevaisuudessa isot mahdollisuudet kasvaa suosiossa ja tulla entistä merkityksellisemmäksi harrastukseksi ihmisille. ”On kaksi asiaa, jotka antavat partiolle mainion mahdollisuuden: ensimmäinen on mahdollisuus viedä ihmiset luontoon aikana, jolloin luontokokemusten arvo nousee. Toinen mahdollisuus liittyy siihen, että partiossa ihmiset kohtaavat toisensa aidosti kasvokkain ja harrastavat yhdessä ihmiskontaktissa.”  

Ennen puheensa lopetusta Stubb toisti tavaramerkkinsä ja otti komean selfien koko Johtajatulien päälavan yleisön edessä. ”Koska olen kansakunnan virallinen selfietikku, niin täytyyhän se ottaa nytkin”, Stubb perusteli. 

Johtajatulet 31.8.-1.9.2019 oli partiolaisten järjestämä johtajuusseminaari metsässä. Stubbin puheenvuoro julkaistaan kokonaisuudessaan Suplassa Johtajatulilla-podcastissa tapahtuman jälkeen.