Tervetuloa tammikuu ja uusi harrastuskausi 

Kevään harrastuskausi käynnistyy partiossa ympäri Suomen. Monet partiolippukunnat järjestävät tänäkin vuonna hauskoja kaudenavaustapahtumia, jonne paikalliset partiosta kiinnostuneet on kutsuttu mukaan. Tutustu paikallisiin partiolaisiin ja kokeile, olisiko partio sinun uusi harrastuksesi. 

Merkityksellistä tekemistä ja turvallinen yhteisö 

Partiossa saat mahdollisuuden tutkia, oppia ja kehittyä yhdessä oman turvallisen ryhmän ja kavereiden kanssa. Kiinnostipa sinua sitten telttailu, vaeltaminen ja purjehtiminen tai tapahtumien järjestäminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja kansainvälisyys, partio on oikea paikka sinulle. Partiossa opit taitoja, joista on hyötyä niin tässä hetkessä kuin tulevaisuudessakin. 

Kesän leirillä oli tosi hauska saunoa ja uida. Oli kiva, kun sai nukkua kavereiden kanssa teltassa. – Eino, 9 vuotta

Aikuisia partiolaisia metsässä
Kuva: Petri Hömppi

Kaiken tekemisen keskiössä on aina yhteisöllisyys. Me teemme, opimme ja onnistumme yhdessä, ja partio on tarkoitettu ihan jokaiselle. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin eikä uuden partiolaisen tarvitse osata mitään tiettyä taitoa ennen liittymistä. Mukaan voi tulla kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja taustaan katsomatta. 

Partio on upea ja elämyksellinen harrastus lapsille ja nuorille, mutta se on sitä myös aikuisille. Monessa lippukunnassa aikuiset retkeilevät omalla porukalla ja alueellisia ja valtakunnallisia tapahtumia järjestetään säännöllisesti. Jokaiselle aikuiselle on tarjolla erilaisia koulutuksia, jotka tukevat omaa valittua vapaaehtoistehtävää. Näin takaamme henkisesti ja fyysisesti turvallisen harrastusympäristön ihan jokaiselle. 

Etsiä sinua lähimmät partiolaiset 

Partio on edullinen harrastus 

Tilanne maailmalla on epävakaa ja moni Suomessakin kipuilee esimerkiksi kasvavien kustannusten vuoksi. Harrastaminen ja sieltä saadut kaverit tuovat iloa arkeen niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Sen vuoksi me partiossa teemme kaikkemme, että jokaisella on mahdollisuus harrastaa partiota. 

Partiossa raha ei ole este harrastamiselle. Partion jäsenyys on noin sata euroa vuodessa. Summaan vaikuttaa valtakunnallisen jäsenmaksun lisäksi alueellisen järjestön jäsenmaksu sekä paikallisen lippukunnan jäsenmaksu. Lisäksi retket, leirit ja muut tapahtumat keräävät usein osallistumismaksun. Kaikki kustannukset pyritään kuitenkin aina pitämään mahdollisimman matalina. 

Jos partion maksut tuntuvat liian suurilta, tarjoamme jäsenmaksuvapautuksia niitä tarvitseville. Suuremmille leireille voi lisäksi yleensä hakea stipendejä matalalla kynnyksellä. 


Partion ystävänä tuet harrastamista

Haluatko tukea vähävaraisen lapsen tai nuoren partioharrastusta? Kun lahjoitat Partion ystävät -rahastoon, me ohjaamme lahjoituksesi sitä tarvitsevan jäsenmaksuvapautukseen. Kiitos, kun autat.

Lahjoita Partion ystävät -rahastoon.