Vaalitoimikunta on aloittanut työnsä – partiolle valitaan hallitus ja puheenjohtaja marraskuussa

Suomen Partiolaisten hallitusvaalit käydään jälleen tänä syksynä kahdessa osassa. Hallituksen puheenjohtajisto sekä partioneuvoston puheenjohtaja valitaan syksyn jäsenkokouksessa ja hallituksen jäsenet partioneuvoston syyskokouksessa. Molemmat kokoukset järjestetään marraskuussa.

Vaaliprosessia, ehdokkaiden ehdolle asettamista ja vaalitenttejä koordinoi partioneuvoston kevätkokouksen nimittämä vaalitoimikunta. Vaalitoimikunta vastaa osaltaan siitä, että vaalien tiedotus ja viestintä on ajan tasalla. Vaalitoimikunta järjestää myös vaalitentit ja mahdollistaa niihin osallistumisen myös etänä.

Tänä vuonna vaalitoimikunta painottaa eritoten vaalitietouden levittämistä sekä vaalien näkymistä mahdollisimman laajalle yleisölle. Käytännössä tämä tarkoittaa vaaleista ja siihen liittyvistä asioista tiedottamista eri kanavissa pitkin vuotta. Tämän lisäksi partiolaisilla on syksyllä mahdollisuus vaikuttaa vaalitenteissä esitettäviin kysymyksiin.

Vaaleilla on omat nettisivut, jotka löytyvät osoitteesta www.partio.fi/vaalit. Kaikki ehdokkaat, tentit sekä muut tiedotusasiat tullaan julkaisemaan nettisivuilla. Vaaleja voi seurata myös vaalien Facebook-sivuilla sekä Instagramissa @partionvaalit.

Jos vaaleista herää kysyttävää, voi vaalitoimikunnalle lähettää viestiä osoitteeseen vaalitoimikunta@partio.fi.