Vinkkejä partio-ohjelman toteuttamiseen etänä

Poikkeusolosuhteet eivät tarkoita sitä, että partioharrastus täytyy pysäyttää kokonaan tai jättää lapset nuoret vaille harrastusmahdollisuutta. Vinkkipaketti partiotoiminnan vetämiseen etänä on nyt julkaistu!

Partion viikoittaiset lähikontaktissa tapahtuvat tapaamiset on peruttu 15.4. asti. Ohjeistuksen tavoitteena on ehkäistä koronaviruksen leviäminen. Partiota voi harrastaa kuitenkin myös etänä – ja tähän on monia mahdollisuuksia.

Partio-ohjelma.fi:stä löytyy toimintavinkkipaketti jokaiselle ikäkaudelle kevään toiminnansuunnittelun tueksi. Paketissa on jokaiselle viikolle aktiviteetteja, joita voi hyvin toteuttaa missä ja milloin vain, sekä vinkkejä ja linkkejä ryhmänohjaajille poikkeusolosuhteisiin. Sivuilta löytyy paljon ideoita myös viestintävälineistä ja erilaisista sovelluksista.

Vinkkipaketti kannattaa siis ottaa avuksi, jos ryhmänjohtajalla on mahdollisuus jatkaa partion vetämistä etänä!

Johtajalla on tärkeä rooli etäjohtamisessa

Johtajan merkitys tunnelman ylläpitäjänä on etäpartiossa keskeinen. Johtajan rooli korostuu myös käytettävien viestintäkanavien valinnassa. Johtajan on pidettävä huolta, että yhteys jokaiseen ryhmäläiseen syntyy, vaikka uusin puhelinmalli, aktiivinen huoltaja tai kirjoitustaito puuttuisikin. Lisää vinkkejä etäjohtamiseen löydät myös partion sivuilta.

Ryhmän kanssa kannattaa myös luoda omia uusia tapoja toteuttaa partiota, samalla jokainen pääsee harjoittelemaan digitaitoja.

Käythän myös jättämässä parhaat vinkkisi etäpartion toteuttamiseksi tänne, ilmianna parhaat sovellukset hyödynnettäväksi, erilaiset partio-ohjelman soveltamistavat ja lasten ja nuorten online-osallistamismahdollisuudet.