Yleinen Partio-ohjelma

EU-vaaleihin Vaalivalaan aalloilla

Vaalivalas johdattaa merkin tekijän Euroopan parlamentin vaaleihin ja demokratian syövereihin. Merkki soveltuu kaikille sudenpennuista aikuisiin, ja herättää ikätasoon sopivan tekemisen avulla kiinnostuksen osallistua yhteiskunnan toimintaan.

Vaalivalas on uudistettu versio Vaalipöllöstä, ja keskeinen muutos merkin ulkoasun lisäksi on merkin suorittamisessa. Aiempi tehtäväpankki, josta valittiin tietty määrä erilaisia tehtäviä merkin suorittamiseksi, on muutettu valmiiksi kokonaisuuksiksi.

Vaalivalaan voi toteuttaa neljällä eri tavalla, koloiltana, osana retken ohjelmaa tai kokonaisena retkenä, päiväretkenä tai vaalipassin avulla. Vaalipassi on erityisesti ensi kertaa äänestäville tehty muistilista vaalikevään tärkeimmistä tehtävistä, jotka tekemällä saa hyvän kokonaiskäsityksen vaaleista ja äänestämisestä. Vaalipassin voi tehdä halutessaan yksin tai kaverin kanssa, tärkeintä on hahmottaa äänestämisen kannalta keskeiset askeleet.

Vaalivalaan lisäksi vaaleihin on tehty tukipaketti Euroopan Unionin toiminnasta ryhmänjohtajille ja miksei muillekin, jotta EU:n monimutkaiseksi mielletyt kiemurat eivät estä merkin suorittamista. Paketti selittää lyhyesti, ytimekkäästi ja ymmärrettävästi EU:n toimintaa ja rakennetta.

Merkki innostaa vaikuttamaan ja selkeyttää demokratian kiemuroita

Merkin keskeinen tarkoitus on innostaa vaikuttamaan yhteiskuntaan ja selkeyttää demokratian monimutkaisia kiemuroita. Nuorten äänestysaktiivisuus on viime vuosina laskenut selkeästi, ja merkin avulla voidaan koittaa nostaa partiolaisnuorten kiinnostusta vaikuttamiseen ja äänestämiseen.

Euroopan Unionin lainsäädäntö vaikuttaa Suomen lainsäädäntöön, joten Euroopan Parlamentin vaalit ovat todella tärkeät meidän kaikkien kannalta. Jos Euroopan parlamentti ja sinne valittavien henkilöiden tehtävä tuntuu epäselvältä tai mitättömältä, voit mennä lukemaan suomalaisten meppien, eli Euroopan parlamenttiin valittujen edustajien, vaikuttamisesta EU-politiikassa EU-tietopaketista. EU-vaaleihin innostaminen on siis äärimmäisen tärkeää, sillä jos omaa äänioikeuttaan ei opi käyttämään, kukaan ei puhu puolestasi.

Vaalivalas tulee myyntiin Scandinavian Outdoorissa tammikuussa 2024. Pidäthän silmäsi auki tätä varten!