Yleinen Jäsenhankinta Lpk:n johtaminen

Kutsu toiminnasta pois jäänyt takaisin mukaan

Vuodenvaihde on kaikille uuden alun aikaa. Voisiko se tarkoittaa lippukunnassanne toiminnasta syystä tai toisesta pois jääneiden kutsumista takaisin toimintaan?

Moni partiopesti on saanut alkunsa siitä, että joku on osannut kysyä mukaan. Kannattaakin siis laittaa reippaasti viestiä tai kilauttaa suoraan toiminnasta tauolla olevalle. Mukaan kutsuaessa kannattaa mainita nimeltä tapahtumia, joihin voi helposti tulla tauon jälkeen mukaan ja vinkata, että vanhan partiokaverin voi napata mukaan, jotta kynnys osallistua on matalampi.

Lisää vinkkeja ja materiaaleja aikuisrekrytointiin löydät

Oheinen viesti on lähetetty 1.12.2022 jäsenrekisterin mukaan pestittömille yli 22-vuotiaille Uudenmaan Partiopiirin, Lapin Partiolaisten, Pohjanmaan Partiolaisten, Järvi-Suomen Partiolaisten, Hämeen Partiopiirin, Kymenlaakson Partiopiirin, Etelä-Karjalan Partiopiirin alueilla. Nyt onkin hyvä hetki olla myös itse yhteydessä lippukunnan pestittömiin aikuisiin ja kutsua mukaan toimintaan. Lippukuntasi pestittömät aikuiset näet Kuksasta ottamalla poiminnan kaikista jäsenistä ja poistamalla ne, joilla on voimassa oleva pesti (valitse kaikki pestit ja laita raksi kohtaa vain voimassa olevat).


Partiossa on paikka meille kaikille

Pandemia-aika verotti lippukuntien toimintaa, ja monessa lippukunnassa aloitettiin tänä syksynä vähemmän uusia ryhmiä edellisvuosiin verrattuna. Monessa lippukunnassa on pulaa aikuisista. Jotta voisimme tarjota jatkossakin yhä useammalle lapselle ja nuorelle merkityksellisen harrastuksen, jossa saa uusia ystäviä, tarvitsemme jokaisen aikuisen panosta.

Mitä sinulle kuuluu? Voisiko vuodenvaihde olla sopiva hetki pohtia partioharrastuksen uutta alkua? Partio tarjoaa monenlaisia tekemisen ja oppimisen paikkoja aina johtamisesta erätaitojen opetteluun, ja onkin oikeastaan vain kekseliäisyydestä kiinni, mitä kaikkea yhdessä ja yksin voi kokeilla.

Voisitko sinä olla avuksi lippukunnassa? Kaikki apu on arvokasta. Voisitko kilauttaa vanhalle partiokaverille ja lähteä hänen kanssaan yhdessä avuksi lippukunnan varainkeruutapahtumaan? Pääsisitkö vetämään omaan osaamiseesi liittyvän teemakokouksen jollekin ryhmälle tai apukäsiksi retkelle? Tai voisiko keväällä kalenterissasi olla tilaa ryhmänjohtamiselle?

Parasta partiossa on se, ettei mitään tarvitse tehdä tietyn muotin mukaan. Voit tehdä partiota juuri sinun näköisesti ja sen verran kuin haluat.

”Tiedän, että tämä ei ole suosittu mielipide, mutta olen aina pitänyt eniten partiossa sudareiden johtamisesta. Vaikka käyn vetämässä laumaa vähän pidemmän matkan päästä, on minulla aina kokoontumisten jälkeen tosi hyvä fiilis. Lapsilta oppii uutta, ja etenkin nuorimmat sudarit haastavat omia johtamistaitoja niin, että kehityksen huomaa jo yhden toimintakauden aikan. Viimeisimmillä kokoontumiskerroilla olemme muun muassa keskustelleet siitä, mitä jokainen meistä voi tehdä ruokahävikin vähentämiseksi sekä heijastinten tärkeydestä. Lapset ovat mielettömän fiksuja, ja on hienoa päästä näkemään oivaltamisen iloa ja ylpeyttä omasta osaamisesta viikoittain” 
– Nina, akela

Mikä sinusta on parasta partiossa? Anna lippukunnallesi aikainen joululahja olemalla yhteydessä lippukunnanjohtajaanne ja lähtemällä mukaan toimintaan haluamallasi panoksella!