Yleinen

Kutsu uusi liittynyt aikuinen porukkaan

Moni lippukunta onnistui syksyllä innostamaan uusia aikuisia liittymään partioon. Uuden jäsenen sitouttaminen on aivan yhtä tärkeää kuin partion markkinointi. Muista siis tukea uuden jäsenen alkanutta partiopolkua, jotta harrastaminen ei lopu lyhyeen. 

Kutsu mukaan 

Jotta partio on aikuisille vapaaehtoistyön lisäksi harrastus, täytyy lippukunnalla olla hauskaa tekemistä myös aikuisille. Kutsu uusi aikuinen lippukunnan tapahtumiin. Ole tapahtumassa ottamassa uusi jäsen vastaan, jotta hän ei tunne oloaan ulkopuoliseksi. Esittele hänet lippukunnan muille jäsenille ja kerro lippukunnan tavoista tai perinteistä. Tarkista, että uusi jäsen tietää, milloin hän voi seuraavan kerran tulla mukaan johonkin lippukunnan tapahtumaan. 

Kysy uuden aikuisen kiinnostuksen kohteista 

Moni pelästyy, jos uuden harrastuksen alussa joutuu ottamaan liikaa vastuuta tai tekemään asioita, joihin kokee painostusta. Kysy siis aina, mistä uusi aikuinen on kiinnostunut, mitä hän opiskelee tai tekee työkseen. Uudella jäsenellä voi olla jo etukäteen toiveita ja odotuksia tai hän voi mielellään kuunnella ehdotuksia avoimista pesteistä. 

Kun mietitte yhdessä uuden jäsenen pestiä, huolehdi, että hän ei jää tehtävissään yksin. Jos viikoittainen toiminta tuntu liian raskaalta, muista, että lippukunnassa on myös muitakin tärkeitä pestejä kuin ryhmänjohtaja. Tarvitsisitteko apua vaikkapa hallitukseen, kilpailujen järjestämiseen tai tulevan kesäleirin johtajistoon? Ehkäpä uusi jäsen haluaa aloittaa kevyellä pestillä nyt ja on vaikkapa syksyllä valmiimpi viikkotoimintaan.

Kerro piirin tai lippukunnan koulutuksista 

Kun keskustelette uuden jäsenen kanssa hänen tulevasta pestistään, muista kertoa siihen liittyvistä koulutuksista. Tervetuloa partioon on esimerkiksi loistava tapa tutustuttaa uusi aikuinen partioon. Osa piireistä järjestää Tervetuloa partioon –koulutusta, mutta sen voi myös järjestää oman lippukunnan uusille aikuisille tai yhteistyössä lähilippukuntien kanssa.