Yleinen Jäsenhankinta

Lähetämme lippukuntaasi materiaalipaketin

Haluamme, että partioon pääsee jatkossakin jokainen mukaan haluava lapsi ja nuori, sillä tiedämme, miten tärkeää on päästä osaksi ryhmää. Tiedämmehän itse, mitä kaikkea olemme partiossa päässeet kokemaan. Tahdomme myös, että lippukunnat kaikkialla Suomessa pysyvät vahvoina ja hyvinvoivina, ja että niissä olisi tarpeeksi väkeä tekemään ja jakamaan hommia.

Siksi lähetämme kesäkuussa 2024 jokaiseen lippukuntaan paketillisen konkreettista apua jäsenhankintaan esimerkiksi aloitustapahtumaan tai muuhun toiminta-alueen tapahtumaan.

Tämä jäsenhankinnan paketti sisältää:

  • Partion yleisesitteitä. Näitä voi jakaa kaikissa tilanteissa, joissa on paikalla uusia ihmisiä, joille on mukava antaa jotain mukaan otettavaa. Eri kieliset yleisesitteet löydät materiaalipankista. Voit printata niitä sieltä mukaan.
  • Banderollin. Tämän voit ripustaa sinne, missä olettekin esillä tai olemassa, tuomaan viestiä siitä, että ”täälläkin on partiota, tervetuloa mukaan”.
  • Kutsukortteja partioon. Näitä kannattaa jakaa kaikille lippukunnan ikäkausiryhmille, joita voi täydentää, ja useimpia voi. Tarkoituksena, että lapset ja nuoret voivat kivalla kutsukortilla pyytää kaverinsa partioon mukaan. Pitäkää siis kaverikokous tai kutsukaa kaverit vaikka leirille tai aloitustapahtumaan näkemään ja kokemaan, mitä partio on.
  • Tarroja. Nämä tuovat toivottavasti iloa kaikille, joille niitä jaatte ja nostattavat ylpeyttä partiolaisuudesta.

Tämä paketti lähetetään jokaisen toimivan lippukunnan lippukunnanjohtajalle kotiosoitteeseen. Huomaathan siis hakea sen postista, kun saat saapumisilmoituksen!

Kaikkia tämän paketin materiaaleja sekä yleisesitteen englanniksi, venäjäksi, arabiaksi, viroksi ja ruotsiksi löydät materiaalipankista täältä.

Muita apuja syksyn aloitukseen

Ennen kesäleireille suuntaamista on hyvä hetki suunnitella syksyn kaudenaloitus valmiiksi. Tapahtumassa voit hyödyntää banderollia ja flaikkuja ja jakaa tarroja vaikka hauskojen toimintapisteiden palkintoina. Markkinoikaa tapahtumaa aktiivisesti lippukunnan alueella, jotta uudet löytävät mukaan! Päivittäkää lippukunnan nettisivut ja somekanavat ja näkykää alueen someryhmissä ja ilmoitustauluilla. Kutsukaa nyt jo mukaan myös lippukunnan jäsenet ja heidän huoltajansa.

  • Ohjelman suunnittelussa voi käyttää apuna partion materiaalipankista löytyvää uutta 20 rasti-ideaa sisältävää tapahtumarastipakettia. Klikkaa tästä tapahtumarastien pakettiin materiaalipankkiin 
  • Jos haluatte keskittyä erityisesti aikuisten rekrytointiin, siihen löytyy apuja sivulta: partio.fi/lippukunnille
  • Ja huomaa! Uutiskirje Johtolanka kokoaa kuukausittain lippukunnan tärkeimmät vinkit hyvän lippukuntakulttuurin, jäsenhankinnan, toiminnan laadun, johtamisen ja johtokolmikkopestien tueksi. Kannattaa siis tsekata Kuksaan merkitty sähköpostiosoitteesi sekä pestisi, ja kurkata meiliboksiin, jos tämä ei kuulosta tutulta.

P.S. Olemme jakaneet lippukunnat ryhmiin niiden koon ja toiminta-alueen partioprosentin mukaisesti ja laittaneet materiaalia matkaan hieman eri määriä eri lippukunnille. Saatat hyvinkin saada siis eri kokoisen paketin kuin naapurilippukunta. Jos tarvitset lisää materiaalia, löydät kaikki nämä myös materiaalipankista.

Tämä teksti päivittyy kuvilla ja yksityiskohdilla sitä mukaa, kun niitä saadaan!