Jäsenhankinta Pestien tuki

Mieti näitä kun aiot rekrytoida uusia aikuisia lippukuntaan

Uusien aikuisten rekrytoiminen ei ala markkinointitapahtumassa tai puhelimeen tarttuessa vaan pohjatyöt kannattaa tehdä hyvin etukäteen.

Uusista aikuisista voi olla hyötyä monessa ja heillä voi olla erilaisia toiveita harrastuksesta. Mieti avoimesti, missä hommissa uusista aikuisista olisi hyötyä ja mihin uudenkin olisi helppo tarttua. Partiota lähdetään harrastamaan aikuisenakin monenlaisista syistä ja monenlaisissa tilanteissa.

Kynnys partion aloittamiseen saattaa olla korkea eivätkä monet tiedä, mitä aikuiset partiossa voivat tehdä. Sen takia rekrytointia varten on hyvä miettiä esimerkkejä, mitä aikuiset teidän lippukunnassa tekevät.

Katso video muutaman partion aikuisena aloittaneen kokemuksista. Oulunsalolainen Sanna aloitti lapsensa perässä partion ja lähti vetämään sudenpenturyhmää. Jotkut hyödyntävät partiossa ammattinsa kautta saatua osaamista ja toiset kaipaavat vastapainoa työlle. Järvi-Suomen Partiolaisten Mursu, Kata ja Hanna kertovat omista kokemuksistaan

Toisinaan uusien aikuisten mukaan ottamista jarruttaa se, että oma johtajaporukka on jo hitsautunut hyvin yhteen ja uusien mukaan ottaminen tuntuu vaikealta. Jos samastut tähän, lue tämä blogikirjoitus ja anna aikuiselle mahdollisuus!

Aikuisten rekrytoinnin eteen voi tehdä erilaisia asioita ympäri vuoden. Vuosikellosta voi katsoa vinkkejä.

Ennen rekrytoinnin aloittamista on hyvä miettiä, kuka teillä vastaa uusien aikuisten perehdyttämisestä ja varmistaa, että he pääsevät mukaan yhteishenkeä luoviin tapahtumiin. Uudelle aikuiselle on hyvä nimetä kummiaikuinen, jolta voi kysellä partiosta matalalla kynnyksellä.

Voitte myös miettiä, minkälaisia kivoja partiojuttuja teillä on tarjota uusille aikuisille heti, kun he tulevat mukaan. Hyvä yhteishenki ja yhteinen tekeminen muiden aikuisten kanssa sitouttaa toimintaan. Aikuisten retkellä voi samalla kerrata retkeilytaitoja.