Jäsenhankinta

Miksi kasvu on tärkeää?

Isommalla jengillä ON paremmat bileet!

Kasvu ei ole pelkästään työtä mahdollisimman pitkän paraatiletkan kokoamiseksi. Kasvua tehdään, koska

  • Kasvavat lippukunnat voivat hyvin
  • Hyvinvoivat lippukunnat kasvavat
  • Meidän tehtävämme on tarjota partiokasvatusta, ja haluamme tavoittaa sillä mahdollisimman monta lasta ja nuorta
  • Ilman kasvutyötä jäsenmäärä laskee, ja ennen pitkää toiminta loppuu. Pelkästään ylläpito vaatii siis kasvutyötä.
  • Kasvu huomioiden partio on helpompaa, kivempaa ja parempaa

Kasvavassa lippukunnassa toimiminen on

Helpompaa – Kun lippukunnassa on tarpeeksi aikuisia ja johtajia, on myös enemmän käsipareja, joille hommia voidaan jakaa. Näin kenenkään ei tarvitse tehdä asioita yksin, eikä nääntyä hommiensa alle.

Kivempaa – Kun on enemmän tekijöitä, löytyy jokaiselle oma porukka, työpari, ryhmä, sparraaja, tuuraaja. Kun voidaan tehdä rennosti, on tekeminen myös kivaa.

Parempaa – Kun on enemmän tekijöitä, ja hommat jaettu useammalle, tehdään rennosti ja hyvällä sykkeellä, ja jokainen tekee ihan vähän enemmän kuin olisi pakko, syntyy hyvää jälkeä. Tätä kutsumme toiminnan laaduksi.

Tärkein kasvuteko on ryhmien perustaminen ja niiden täydentäminen

Tulevaisuus on yllättävän pian. Nykyjohtajistolla on vastuu siitä, miten lippukunta tulevaisuudessa voi. Tänä syksynä mukaan otetuista sudenpennuista joku toimii lippukunnanjohtajana kahdenkymmenen vuoden päästä.

Laskennallisesti homma menee näin: Leikitään, että lippukunta ottaa tämän vuoden aikana 100 uutta sudenpentua.

  • 80 heistä jatkaa seikkailijoihin
  • 57 heistä jatkaa tarpojiin
  • 46 heistä on mukana vielä samoajaikäisinä
  • 36 on mukana, kun vaeltajaikäkausi heilahtaa käyntiin
  • 29 jää aikuisiksi lippukuntaan

Ylivoimaisesti suurin osa aikuisista partiolaisista on aloittanut partion sudari- tai seikkailijaikäisenä. Me voimme muuttaa tätä rekrytoimalla lisää aikuisia, mutta määrät ovat niin suuria, että sudenpentujen tärkeys on aivan korvaamaton. Tulevaisuudenkin lippukunta tarvitsee vahvan johtajiston, ja niitä tyyppejä, joille jakaa vastuuta. Se jengi ovat tämän syksyn sudarit. Perustamalla säännöllisesti uusia ryhmiä ja täydentämällä olemassa olevia joka vuosi varmistatte, että lippukuntanne on elinvoimainen myös tulevaisuudessa.

Kaava on näennäisen simppeli: pari akelaa + uusia sudareita + oma vuoro kololta

Mitä jos ryhmiä ei perusteta?

Uusien ryhmien säännöllinen perustaminen vaikuttaa lippukunnan jäsenrakenteeseen. Lippukunta, joka tällä hetkellä kamppailee sen kanssa, ettei uusia johtajia ole kasvamassa on todennäköisesti laiminlyönyt uusien laumojen perustamisen 10 vuotta sitten.  Silloin jäsenrakenne näyttää esimerkiksi tältä:

Uusien jäsenten säännöllinen ottaminen ja uusien ryhmien perustaminen on satsaus sille, että lippukunta on olemassa vielä kymmenen vuoden päästä. Joku tänä syksynä aloittavista sudareista johtaa lippukuntaasi vuonna 2035!

Lisää esimerkkejä jäsenrakenteesta voit lukea täältä.