Jäsenhankinta

Pääsisinkö partioon? Haluan liikkua metsässä, haluaisin myös ystäviä

Partion asiakaspalvelussa vastataan satoja kertoja syksyssä kysymykseen “Pääsisinkö partioon? Osa etsii harrastusta itselleen, osa lapselleen. Monet kertovat etsivänsä myös ystäviä sekä mielekästä tekemistä luonnossa. Haastattelimme asiakaspalvelussa työskentelevää Pia Weneliusta. Katso Pian vastaus!

Pia Wenelius työskentelee Partioasemalla Helsingissä hallinto- ja palvelut -tiimissä vastaten sähköisiin ja puhelimella tehtyihin yhteydenottoihin. Tällä hetkellä monissa yhteydenotoissa pyydetään apua lippukunnan valintaan. Pia töissä

− Tällä hetkellä noin 400 henkilöä etsii lippukuntaa, Wenelius kertoo. Siis niiden lippukuntien jonoissa olevien lisäksi!  

On ymmärrettävää, että partiota ennestään tuntemattomalle lippukunnan valinta voi olla vaikeaa. Osa haluaakin saada lisätietoa toiminnasta ennen kuin uskaltaa täyttää jäsenhakemuksenJollekin lapselle, nuorelle ja aikuiselle partioon pääseminen voi olla elämää mullistava asia. On tunnettu tosiasia, että partioharrastus on muuttanut monien ihmisten elämän parempaan suuntaan. 

Meidän partion vapaaehtoisten ja henkilökunnan tekemä työ on sosiaalisesti vaikuttavaa, ei jätetä siitä ketään ulkopuolelle, edes vahingossa!

Lippukuntien tulisikin harkita, onko ryhmät oikeasti täynnä tai voitaisiinko uusia ryhmiä perustaa lasten huoltajien avulla. Partion lopettavien paikoille ryhmiin voi nostaa jonosta partiolaisia läpi vuoden. Jokaisen partiopolku on joka tapauksessa omanlaisensa. Ei haittaa, jos koko ryhmällä ei ole samoja suorituksia kauden lopussa tai joku liittyy joukkoon matkan jo alettua. 

−  Lippukunnissa ei ehkä ymmärretäkään, kuinka isoa valtaa jonojen käsittelyssä käytetään. Partioon mukaan pääseminen saattaa muuttaa elämän suunnan täysin. 

Partion yhteiskunnallinen vaikuttavuus on myös sitä, että yksinäinen lapsi tulee nähdyksi tai aikuinen saa porukan, johon kuulua.  

− Meidän partion vapaaehtoisten ja henkilökunnan tekemä työ on sosiaalisesti vaikuttavaa, ei jätetä siitä ketään ulkopuolelle, edes vahingossaWenelius toivoo.  

− Pienillä asioilla voi olla yhdelle iso merkitys, kuten sillä mitä vastaat yksinäiselle ystäviä etsivälle ihmiselle.  

Sisaruspiirissä
Sisaruspiiri symboloi ystävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Kuva: Anna Enbuske